Peijaksen päivystykseen ei enää oteta lapsipotilaita

Peijaksen päivystyksessä ei hoideta enää lapsipotilaita, vaan heidän hoitonsa tapahtuu ensisijaisesti omalla terveysasemalla ja kello 16 jälkeen Uudessa lastensairaalassa. Arkisto/Armi Suojanen

toimitus

Peijaksen sairaalan päivystyksessä ei hoideta enää lapsipotilaita.

Vantaalaiset ja keravalaiset alle 16-vuotiaat äkillisesti sairastuneet lapset ja nuoret hoidetaan ensisijaisesti arkisin kello 8–16 omalla terveysasemalla ja kello 16 jälkeen Uuden lastensairaalan yhteispäivystyksessä.

Lapsipotilaiden hoito halutaan keskittää pääkaupunkiseudulla Uuden lastensairaalan ja Jorvin sairaalan lasten päivystyksiin.

Koronaviruksen aiheuttaman infektioriskin vuoksi hoitoonohjauksen tavat Husin päivystyksissä ovat muuttuneet. Paikalle itse saapuvat potilaat ohjataan hoitoon jo heti sisään tullessa. Hus kuitenkin kannustaa tiedotteessaan harkitsemaan päivystykseen lähtemisen välttämättömyyttä.

– Monesti asia hoituu neuvonnalla puhelimessa, sairaanhoitopiiristä todetaan.

Päivystykseen tullaan normaalisti, mutta hengitystieoireiset potilaat, joilla voi olla koronatartunta ja jotka tarvitsevat päivystyksellistä arviota, ohjataan hoitoon eri reittiä kuin muut potilaat.

Lieväoireiset hengitystieoireiset potilaat, jotka eivät tarvitse sairaalahoitoa, saavat kirjalliset hoito-ohjeet ja he voivat palata heti kotiin sairastamaan.

Ennen päivystykseen hakeutumista tulee soittaa Päivystysapuun 116 117. Henkeä uhkaavissa tilanteissa, kuten esimerkiksi kovan rintakivun, hengitysvaikeuksien, tajuttomuuden, halvausoireiden tai äkillisen kouristelun vuoksi soitetaan hätänumeroon 112.

Koronavirukseen liittyvistä asioista löytyy tietoa osoitteesta www.hus.fi/korona.

Aiheeseen liittyvää

  1. Hus nosti kapasiteettia: Joka päivä tutkitaan yli tuhat koronavirusnäytettä, työ jatkuu kellon ympäri
    30.3.2020 17:51

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut