Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Peijaksen päivystykseen ei enää oteta lapsipotilaita

Peijaksen sairaalan päivystyksessä ei hoideta enää lapsipotilaita.

Vantaalaiset ja keravalaiset alle 16-vuotiaat äkillisesti sairastuneet lapset ja nuoret hoidetaan ensisijaisesti arkisin kello 8–16 omalla terveysasemalla ja kello 16 jälkeen Uuden lastensairaalan yhteispäivystyksessä.

Lapsipotilaiden hoito halutaan keskittää pääkaupunkiseudulla Uuden lastensairaalan ja Jorvin sairaalan lasten päivystyksiin.

Koronaviruksen aiheuttaman infektioriskin vuoksi hoitoonohjauksen tavat Husin päivystyksissä ovat muuttuneet. Paikalle itse saapuvat potilaat ohjataan hoitoon jo heti sisään tullessa. Hus kuitenkin kannustaa tiedotteessaan harkitsemaan päivystykseen lähtemisen välttämättömyyttä.

– Monesti asia hoituu neuvonnalla puhelimessa, sairaanhoitopiiristä todetaan.

Päivystykseen tullaan normaalisti, mutta hengitystieoireiset potilaat, joilla voi olla koronatartunta ja jotka tarvitsevat päivystyksellistä arviota, ohjataan hoitoon eri reittiä kuin muut potilaat.

Lieväoireiset hengitystieoireiset potilaat, jotka eivät tarvitse sairaalahoitoa, saavat kirjalliset hoito-ohjeet ja he voivat palata heti kotiin sairastamaan.

Ennen päivystykseen hakeutumista tulee soittaa Päivystysapuun 116 117. Henkeä uhkaavissa tilanteissa, kuten esimerkiksi kovan rintakivun, hengitysvaikeuksien, tajuttomuuden, halvausoireiden tai äkillisen kouristelun vuoksi soitetaan hätänumeroon 112.

Koronavirukseen liittyvistä asioista löytyy tietoa osoitteesta www.hus.fi/korona.