Ruokakassien jakaminen etäkoululaisille alkaa Vantaalla torstaina – kasseja jaetaan kahdesti viikossa

Vantaan kaupunki jakaa ruokakasseja etäopetuksessa oleville eskarilaisille ja peruskoululaisille torstaista lähtien. Kasseja jaetaan kahdeksassa toimipisteessä aina tiistaisin ja torstaisin kello 15–17.30.

Toimipisteet, joista lapsen huoltajat voivat ruokakassin noutaa ovat Sotungin lukio, Tikkurilan lukio, Lumon lukio, Varian Talvikkitien toimipiste, Varian Rälssitien toimipiste, Vaskivuoren lukio, Länsimäen koulu, Aurinkokiven palvelukeskus sekä Pähkinärinteen nuorisotilan iltapäiväkerhon puoli.

Kasvatuksen ja oppimisen toimialan apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalske sanoo, että kasseissa on peruselintarvikkeita, kuten kuivaa ruokaa, jogurtteja, leipää, hedelmiä, välipalakeksejä ja puuroa. Mukana on myös eineksiä, jotka ovat lämmitystä vaille valmiita.

Kaupunki varautuu tässä vaiheessa noin 3 000 ruokakassin jakamiseen. Perheiltä ei pyydetä ennakkoon ilmoitusta ruokatarpeesta. Hakiessa tulee ilmoittaa lapsen koulu sekä luokka tai eskarin toimipiste. Nimiä ei kysytä.

Kalskeen mukaan ruokakassi on melko tuhti, koska se jaetaan kaksi kertaa viikossa, eikä päivittäin. Koululaisen ruoka-annoksen tulee vastata kolmasosaa päivän energiatarpeesta. Kalse sanoo, että tähän pyritään myös ruokakasseissa.

Kassien sisällöt vaihtuvat kolmen viikon ruokalistan mukaan, kuten kouluruokalistat normaalioloissa.

Tällä hetkellä kouluruokaa tarjotaan Vantaalla lähiopetuksessa oleville 1.–3. luokan oppilaille sekä erityisen tuen tarpeen vuoksi lähiopetuksessa oleville oppilaille.

Lukiolaiset ja ammattiopiskelijat eivät kuulu nyt kaupungin aloittaman ruokapakettijakelun piiriin. Kalskeen mukaan kyse on peruslainsäädännöstä, jossa perusopetuksessa ei ole mahdollista antaa etäopetusta toisin kuin toisen asteen koulutuksessa. Toisen asteen lainsäädännön perusteella opiskelijoille ei tarvitse tarjota ruokaa silloin kun he eivät ole lähiopetuksessa.

Kalske sanoo, että ruokapaketti on tarkoitettu perheille, jotka kokevat sen tarpeelliseksi.

– Luottamuksesta lähdemme liikkeelle ja toivomme, että tämä toimii. Jos syntyy epäilyksiä siitä, että palvelua käytetään väärin, meidän tulee punnita asia uudelleen, Kalske sanoo.

Juttua muokattu 31.3. kello 15.34: Täsmennetty tietoja ruokakassien muuttuneista jakelupaikoista.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut