Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaan terveydenhuollon valmiustiimi jatkaa lentoasemalla: hengitystieoireista tai kuumeesta kärsivät suoraan testeihin ja karanteeniin

Vantaan terveydenhuollon valmiustiimi kohtasi ensimmäisen viikonlopun aikana Helsinki-Vantaan lentoasemalla runsaasti matkustajia.

Vantaan terveyspalvelujen johtaja Piia Vuorelan mukaan viikonlopun aikana noin 2 500 matkustajaa sai täytettäväksi lentokoneessa tai ennen passintarkastusta kaavakkeen, jossa kysyttiin hengitystieoireista ja kuumeesta. Vantaan terveydenhuollon valmiustiimi seuloi joukosta matkustajat, joilla oli oireita.

Valmiustiimi jatkaa työskentelyä tällä viikolla lentoasemalla saapuvien lentojen mukaan. Jos henkilö ilmoittaa hengitystieoireista tai kuumeesta, hänet siirretään karanteeniin, kunnes koronavirustesti on tehty ja tulos saatu. Vuorela ei halua kommentoida minne matkustajat siirretään karanteeniin ja missä testi tehdään. Vuorela ei kommentoi myöskään sitä, kuinka moni matkustaja ohjattiin viikonloppuna suoraan karanteeniin.

– Haluamme turvata matkustajille psykologisesti turvallisen kotiinpaluun, hän toteaa.

Vantaan kaupunki sai valtioneuvostolta viime perjantaina avunpyynnön mennä Helsinki-Vantaan lentoasemalle ottamaan vastaan ulkomailta palaavia ihmisiä. Vuorela kehuu terveydenhuollon ammattilaisten toimintaa.

– Saimme pyynnön perjantaina päivällä ja kello 17 meillä oli tiimi valmiina lentoasemalla, hän sanoo.

Valmiustiimissä lentoasemalla työskentelee kerrallaan 5–10 terveydenhuoltoalan ammattilaista.

Vuorela kiittää matkustajia, jotka ovat rehellisesti kertoneet oireistaan.

– Tämä on hyvin vastuullista toimintaa itseä ja muita kohtaan, hän korostaa.

Olisiko Helsinki-Vantaan lentoasemalla pitänyt olla valmiustiimi töissä jo aiemmin, Piia Vuorela?

– Tämän päätöksen tekee STM. En ota siihen kantaa.

Lue lisää:Vantaa lähettää korona-apua lentoasemalle – kaupunginjohtaja: Tilanne on kriittinen