Merimies-Unioni raivostui ruotsalaisen ja virolaisen aluksen tukemisesta: "Päätös on peruttava heti ja työt siirrettävä suomalaisille"

Crista Lassfolk-Feodoroff

Huoltovarmuuskeskuksen päätös jakaa 45 miljoonaa euroa kriisiapua merikuljetusten turvaamiseksi saa kovaa kritiikkiä Merimies-Unionilta.

Liitto vaati Suomen Huoltovarmuuskeskusta välittömästi perumaan taloudellisen tuen ruotsalaisen ja virolaisen aluksen osalta ja suuntaamaan kriisiavun suomalaisille.

Huoltovarmuuskeskus aikoo jakaa tukea viiden suomalaisaluksen lisäksi Viron lipun alla olevalle M/s Megastarille ja Ruotsin lipun alla purjehtivalle M/s Galaxylle.

Samaan aikaan Helsingissä satamassa seisovat Suomen lipun alla kulkevat Viking Linen M/s Gabriella ja M/s Mariella sekä Tallink Siljan M/s Silja Seranade. Lisäksi Maarianhaminassa seisoo Viking Linen M/s Rosella. Niiden miehistö on lomautettu.

Merimies-Unioni ilmoittaa edustavansa lähes kolmea tuhatta lomautettua suomalaista merillä työskentelevää. Liiton mukaan he haluavat saada työnsä takaisin, ja se onnistuu helpommin, jos valtio tukee vain Suomen lipun alla seilaavia aluksia.

– Onko virkamiehillä kadonnut järki päästä? Eikö siellä ymmärretä, mitä varten Huoltovarmuuskeskus on perustettu? Työt (huoltovarmuuskuljetukset) on siirrettävä tältä istumalta suomalaisten, nyt työtä vailla olevien laivojen ja merimiesten hoidettavaksi, liitto vaatii.

Merimies-Unionin mukaan Huoltovarmuuskeskuksen päätös tukea Viron ja Ruotsin lipun alla purjehtivia laivoja on suoraa taloudellista naapurivaltioille ja suomalaisten veronmaksajien rahojen väärinkäyttämistä.

– Huoltovarmuuskeskus on perustettu Suomen valtion huoltovarmuuden hoitoon ja keskuksen toimintaa ylläpidetään verovaroin, liitto huomauttaa.

Merimies-Unionin mukaan etenkin Ahvenanmaan kunnat ovat tällä hetkellä taloudellisissa ongelmissa lomautusten seurauksena. Sadat kotitaloudet ovat saarilla ilman tuloja lomautusten seurauksena.

– Suomalaisten verovarojen syytäminen vieraan valtion merikuljetusten hoitoon on sydämettömintä, mitä oman maan yrityksiä ja kansalaisia kohtaan voi tällä hetkellä tehdä, liitto tiedottaa.

– Kaikki työt ja eurot on kohdennettava nyt suomalaisille yrityksille, jotta tästä selvitään ja ihmisille on töitä tarjolla.

Aiheeseen liittyvää

  1. Valtiolta 45 miljoonaa euroa kriisiapua merikuljetuksille – ruotsinlaivat mukana: "Suuri osa rahdista on välttämätöntä"
    30.3.2020 12:33

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut