Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Konkurssihakemukset lisääntyvät, mutta korona ei ole ainakaan vielä aiheuttanut piikkiä

Viime viikolla tehtiin 46 uutta konkurssihakemusta. Yhteensä hakemuksia on tänä vuonna Asiakastiedon mukaan tehty 839 eli noin 14 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Hakemukset ovat kohdistuneet 770 eri yritykseen.

– Koronaepidemia ei ainakaan vielä näytä aiheuttaneen piikkiä konkurssihakemuksiin. Myös yrityssaneeraushakemusten määrä on viimevuotisella tasolla, toteaa tiedotteessa Asiakastiedon liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen

Yritysten saamat tratta-maksuhäiriömerkinnät ovat tänä vuonna olleet kasvussa. Viime viikolla Asiakastieto rekisteröi noin 6 600 trattamerkintää, mikä on korkein yhden viikon määrä viimeisen parin vuoden aikana.

Oikeusministeriö tiedotti viime perjantaina valmistelevansa esitystä niin sanotun maksukyvyttömyysolettaman tilapäisestä poistamisesta konkurssilaista.

Se estäisi konkurssihakemuksen käytön perintäkeinona silloin, kun velallisen maksukyvyttömyys johtuu esimerkiksi koronaepidemiasta ja sen voidaan arvioida olevan tilapäistä.

Asiakastiedon mukaan muutos voi toteutuessaan vaikuttaa konkurssihakemusten määrään.