Konkurssihakemukset lisääntyvät, mutta korona ei ole ainakaan vielä aiheuttanut piikkiä

toimitus

Viime viikolla tehtiin 46 uutta konkurssihakemusta. Yhteensä hakemuksia on tänä vuonna Asiakastiedon mukaan tehty 839 eli noin 14 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Hakemukset ovat kohdistuneet 770 eri yritykseen.

– Koronaepidemia ei ainakaan vielä näytä aiheuttaneen piikkiä konkurssihakemuksiin. Myös yrityssaneeraushakemusten määrä on viimevuotisella tasolla, toteaa tiedotteessa Asiakastiedon liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen

Yritysten saamat tratta-maksuhäiriömerkinnät ovat tänä vuonna olleet kasvussa. Viime viikolla Asiakastieto rekisteröi noin 6 600 trattamerkintää, mikä on korkein yhden viikon määrä viimeisen parin vuoden aikana.

Oikeusministeriö tiedotti viime perjantaina valmistelevansa esitystä niin sanotun maksukyvyttömyysolettaman tilapäisestä poistamisesta konkurssilaista.

Se estäisi konkurssihakemuksen käytön perintäkeinona silloin, kun velallisen maksukyvyttömyys johtuu esimerkiksi koronaepidemiasta ja sen voidaan arvioida olevan tilapäistä.

Asiakastiedon mukaan muutos voi toteutuessaan vaikuttaa konkurssihakemusten määrään.

Aiheeseen liittyvää

  1. Yritysten rahoitushakemukset kymmenkertaistuivat äkkiä – Finnvera hakee ruuhkan purkajia eläkeläisistäkin
    23.3.2020 16:48

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut