Perutun Bravo!-festivaalin sirkusesitys nähdään Vantaa-kanavalla – päänavaus kaupungin kulttuuripalvelujen poikkeusajan tarjonnalle

Leena Koivisto

Lapsiperheissä on mahdollisuus tiistaina 31. maaliskuuta seurata Vantaan kaupungin Vantaa-kanavan kautta reaaliaikaisesti nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn Kuin kala puussa -sirkusesitystä.

Perutun maaliskuisen Bravo!-festivaalin ohjelmistoon alun perin kuulunut ja Kulttuuritalo Martinukseen sovitun esityksen striimaus alkaa kello 10.

– Ajaksi valittiin tämä, jotta live-esitystä voivat seurata myös ne lapset, jotka ovat päiväkodeissa, Martinuksen kulttuurituottaja Riikka Kampara kertoo.

Esityksestä tehdään lisäksi tallenne, joka säilyy katsottavissa Vantaa-kanavalla, vantaakanava.fi, kaksi päivää livelähetyksen jälkeen.

Tarina on suunnattu 3–8-vuotiaille ja se kertoo kolmesta hyvin erilaisesta kaveruksesta, joiden elämä on täynnä kommelluksia ja oivalluksia. Kaikki pyrkivät usein samaan päämäärään, mutta aivan eri keinoin.

Nuorallatanssia, esinemanipulaatiota ja ilma-akrobatiaa sisältävä esitys striimataan Martinuksesta.

– Ryhmässä on kolme henkilöä, ja he tarvitsevat meiltä vain yhden teknikon ja lisäksi tulee yksi kuvaaja. Saimme nyt tosi nopealla aikataululla järjestettyä vähän tällaista mukavaa vantaalaisperheille, Kampara iloitsee.

Esitys on päänavaaja monenlaiselle ohjelmalle, jota niin Martinuksen kuin kaupungin koko kulttuuripalvelujen kentällä nyt pohditaan ja yritetään kasata koronan aiheuttaman eristyneisyyden ajan mielenkohottajaksi asukkaille.

– Kaikenlaista on suunnitteilla ja sisältöä yritetään tuottaa mahdollisimman nopeasti, mutta päivämääriä ei vielä ole kerrottavissa, Kampara lupaa.

Jos hyvin käy, lapsiperheille ainakin on jo huhtikuun aikana tulossa tarjolle taideharrastusvideoita. Kulttuurituottaja Rebekka Barongo kertoo kollegansa Natalia Kochelenkon kanssa saadun idean syntyneen, kun kevään viimeisimmät Taidekaruselli-kerhot oli peruttava.

– Taideharrastusvideoita tehdään kuvataiteesta, tanssista ja mahdollisesti musiikista ja niissä esitellyt menetelmät soveltuvat kotona toteutettaviksi, Barongo selvittää.

– Mukaan otamme ensi kädessä niitä tuntipalkkaisia taideohjaajia, joilta kausi loppui lyhyeen, hän jatkaa.

Videolla voi Barongon mukaan olla esimerkiksi joku tehtävänanto tai tanssin puolella monta lyhyttä videota, joista muodostuu oma sarjansa. Kodeissa voidaan sitten valita sopiva sen mukaan, mitkä liikkeet soveltuvat omalle lapselle.

– Videot on mietitty siten, että myös erityisen tuen piirissä oleva lapsi pystyy tulemaan mukaan. Ne toteutetaan samalla matalan kynnyksen periaatteella kuin toimintomme ennenkin, eli ne ovat maksuttomia eikä tekeminen vaadi ennakko-osaamista.

Videot löytyvät valmistuttuaan kaupungin tapahtumakalenterista eli osoitteesta tapahtumat.vantaa.fi ja hobihobi.fi -sivustolta.

Tapahtumakalenterin ajankohtaista osion alta löytyy myös kohta virtuaaliset tapahtumat, jonne tullaan kokoamaan muun muassa Kuin kala puussa -esityksen kaltainen striimattava ohjelmisto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut