Hakunilan urheilupuistosta rakennetaan ulkoilureitti Sipoonkorpeen – reitin linjauksesta on valitettu

Armi Suojanen

Vantaan kaupunki suunnittelee ulkoilureitin rakentamista Hakunilan urheilupuistosta Sipoonkorven kansallispuistoon.

Noin 1,5 kilometriä pitkä reitti kulkisi urheilupuistosta Sotungintien pohjoispuolta ja ylittäisi Kormuniitynojan sekä Krapuojan.

Suunniteltu reitti sijaitsee osittain kaupungin ja osittain yksityisten omistamilla mailla. Linjaus on poikinut valituksia.

Helsingin hallinto-oikeus päätti marraskuussa jättää tutkimatta kolme valitusta. Ne tehtiin Uudenmaan ely-keskuksen päätöksestä, jolla se vahvisti ulkoilureittisuunnitelman.

Sen lisäksi hallinto-oikeus hylkäsi yhden yksityishenkilön tekemän valituksen ja vaatimuksen oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Sama yksityishenkilö on jatkanut valittamista Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Vantaa on juuri jättänyt vastineensa KHO:hon ja toteaa, että valituksessa "ei ilmene mitään sellaista uutta asiaa, mikä edellyttäisi ulkoilureittisuunnitelman uudelleen tarkastelua".

Reitin toteutuksesta ei kaupungin käsityksen mukaan aiheudu huomattavaa haittaa valittajan omistamalle kiinteistölle. Kaupunki on jo aiemmin luvannut korjata ja täydentää kustannuksellaan rakennustöissä mahdollisesti vaurioituvan salaojaverkoston.

Vantaa ei siis aio muuttaa ulkoilureitin linjausta, mutta valitus viivyttää hanketta.

– Reitin rakennussuunnittelu käynnistetään vasta korkeimman KHO:n päätöksen jälkeen, sanoo Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin

Rakentaminen on suunniteltu tämän hetken ohjelmissa vuodelle 2021.

– Mutta suunnittelu saattaa jatkua tai siirtyä vuodelle 2022 riippuen suunnitelmien valmistumisajankohdasta, Westlin arvioi.

Ulkoilureitin kustannusarvio on noin miljoona euroa.

– Mutta se tarkentuu rakennussuunnittelun yhteydessä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Sipoonkorven sillalle halutaan antaa nimi – ehdota maaliskuun loppuun mennessä 4.3.2020 8:05
  2. Sipoonkorven käyntimäärä kasvoi hurjasti – kansallispuistossa vierailtiin 110 000 kertaa viime vuonna 22.1.2020 13:30
  3. Sipoonkorven retkeilijöiden holtiton pysäköinti harmittaa Sotungissa – nyt teiden tukkeeksi jätettyjä autoja sakotetaan 19.1.2020 6:35

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut