Länsi-Vantaan bussilinjastouudistus tarvitsee vielä uusia tieyhteyksiä – Luhtitien jatke yhdistää Vihdintien ja Raappavuorentien

Länsi-Vantaalle on tulossa neljä runkolinjaa. Arkisto/Repo

Armi Suojanen

Helsingin seudun liikenteen HSL:n hallitus on nyt hyväksynyt Länsi-Vantaan ja Pohjois-Espoon uuden bussilinjaston.

Uudistus koskee Hämeenlinnanväylään ja Vihdintiehen liittyvää bussiliikennettä.

Uudistus tuo Vantaalle neljä uutta runkolinjaa ja karsii suoria yhteyksiä Helsingin keskustaan.

Uusi bussilinjasto on tarkoitus ottaa käyttöön syysliikenteen alkaessa 2022.

Ennen muutoksia on kuitenkin tehtävä muun muassa uusia tieyhteyksiä. Yksi niistä on Vantaan Luhtien jatke.

Suunnitelman mukaan Luhtitietä alkaisi kulkea muun muassa uusi runkolinja 300. Sen reitti lähtee Elielinaukiolta Pähkinärinteeseen ja edelleen Luhtitien kautta Myyrmäkeen.

Luhtitie alkaa Vihdintieltä ja kulkee Variston kaupunginosan reunaa pitkin kohti Pellaksen asuinaluetta, jonne se nyt päättyy. Suunnitelman mukaan Luhtitietä jatketaan Pellaksen kohdalta Myyrmäen Raappavuorentielle.

Kadun jatkaminen yhdistää joukkoliikenteellä Variston ja Pähkinärinteen kaupunginosat Louhelan rautatieasemaan. Lisäksi asukkailla on yhteys Myyrmäen ja Martinlaakson palveluihin.

Uuden yhteyden pitäisi myös vähentää läpiajoliikennettä Vapaalassa, Rajatorpantiellä ja Martinkyläntiellä.

Lisäksi ennen uudistuksia Vantaalla pitää kohentaa uusien runkolinjojen 300 ja 530 vaihtopysäkkejä Vihdintiellä ja Rajatorpantiellä. Runkolinja 530 kulkee Matinkylästä Espoon keskuksen ja Jorvin kautta Myyrmäkeen.

Niin ikään uusi runkolinja 520, jota asukkaat toivoivat, ajaa poikittain Martinlaaksosta Myyrmäen kautta Leppävaaraan ja Matinkylään.

Neljäs uusi runkolinja Vantaalla on bussi 400. Se muutettiin asukaspalautteen perusteella kulkemaan Laajavuorentien kautta, jotta se palvelisi paremmin Martinlaakson pohjoisosan asukkaita. Linja 400 liikennöi Elielinaukiolta Martinlaakson kautta Vantaankoskelle.

Kaikkien runkolinjojen vuoroväli tulee olemaan noin 10 minuuttia.

Helsinkiin suuntautuvat seutulinjat 321, 345 ja 431 säilyvät jatkossakin täydentäen runkolinjoja.

Aiheeseen liittyvää

  1. Asukkaiden palaute hioi Länsi-Vantaan bussilinjastoa – runkolinjoja perustetaan korvaamaan nykyisiä busseja 21.11.2019 8:15
  2. HSL vastasi palautteeseen – Katso tuore luonnos Länsi-Vantaan bussiyhteydet myllertävästä linjauudistuksesta 22.8.2019 16:23
  3. Länsi-Vantaan mittavissa bussimuutoksissa otetaan aikalisä – HSL: "On tarvetta tarkastella suunnitelmia uudelleen" 14.1.2019 11:15

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut