Yrittäjägallup: Jo kolme neljäsosaa pk-yrityksistä ongelmissa

toimitus

Jo 73 prosenttia pienistä ja keskisuurista yrityksistä ilmoittaa kärsineensä koronakriisistä. Tämä selviää Suomen Yrittäjien teettämästä tuoreesta Yrittäjägallupista.

Lähes neljännes (23 prosenttia) vastaajayrityksistä kertoo jo joutuneensa maksuvaikeuksiin koronakriisin takia.

Lomautukset on käynnistetty yli kolmanneksessa vastaajayrityksistä. Eniten on lomautettu kaupan alalla ja toiseksi eniten teollisuudessa.

Toimialoista eniten on kärsinyt kauppa ja vähiten rakentaminen.

– Myynti on siis vähentynyt selvästi yli puolella vastaajista, kaupassa lähes 80 prosentilla. Kaupassa lähes 40 prosenttia on menettänyt yli puolet myynnistään, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo tiedotteessa.

– Olemme vasta kriisin alkumetreillä, ja moni yritys on jo polvillaan. Siksi on erittäin tarpeellista, että eduskunta päätti nostaa yritysten suorat tuet miljardiin. Se riittää alkuun, mutta lisätuen tarve on ilmeinen, kun kriisi pitkittyy, Pentikäinen sanoo.

– Myös yrittäjän työttömyysturvan nopea edistäminen on välttämätöntä, Pentikäinen jatkaa.

Yrittäjägallupin toteutti Kantar TNS Oy Suomen Yrittäjien toimeksiannosta 18.–24. maaliskuuta. Kyselyyn vastasi 1 183 pk-yrityksen edustajaa.  

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut