Kansalaisaloite vaatii arvonlisäveron väliaikaista poistamista: "Auttaisi yrityksiä selviytymään poikkeusoloissa"

Kansalaisaloite pyrkii saamaan alv:n väliaikaisen poistamisen pikaisesti eduskunnan käsittelyyn. Eeva Harjula

Crista Lassfolk-Feodoroff

Arvonlisäveron väliaikaista poistamista vaativa kansalaisaloite on kerännyt maanantaista alkaen lähes 6 000 allekirjoitusta.

Aloitteessa vaaditaan, että kaikki arvonlisäverokannat poistetaan poikkeus- ja kriisitilanteissa niiltä yrityksiltä, joiden liiketoimintaan poikkeustilanteella on olennaista negatiivista vaikutusta.

Aloitteen mukaan toimenpide auttaisi yrityksiä selviytymään poikkeusoloissa, tukisi niiden kassavirran säilymistä ja lisäisi kulutusta. Se edellyttäisi sitä, että eduskunta ottaisi asian pikaisesti käsittelyyn.

– Asiakaskato on todellisuutta joka puolella, minkä takia myynti on romahtanut lähes kaikilla toimialoilla. Usealla yrittäjällä ei ole säästössä puskurirahastoa tällaiseen tilanteeseen. Liiketoiminnan kiinteät kulut on maksettava, olipa myyntiä tai ei. Tämä johtaa siihen, että maahan kohdistuu pian konkurssiaalto ja työttömyys lisääntyy, aloitteessa todetaan.

Aloitteen mukaan valtion tukipaketeista ei ole suoranaista hyötyä pienille ja keskisuurille yrityksille.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut