"Koronakriisi tuskin laskee asuntojen hintoja"

Tiina Örn

Vanhojen asuntojen kauppoja tehtiin Vantaalla kuluvan vuoden helmikuussa 16,5 prosenttia enemmän kuin vuosi aiemmin. Helsingissä kasvua oli 8 prosenttia ja Espoossa 20,8 prosenttia.

Kasvua kauppamäärissä nähtiin myös muun muassa Tampereella (14,8 %) ja Kuopiossa (17,8 %).

Kauppamäärät kasvoivat, mutta vanhojen kerrostalokaksioiden neliöhinnat laskivat Vantaalla vuoden takaiseen verrattuna 0,6 prosenttia. Muilla pääkaupunkiseudun kunnilla meni paremmin. Kaksioiden neliöhinnat nousivat Helsingissä (3,9 %) ja Espoossa (6,8 %). Nousua tapahtui myös muun muassa Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Tiedot perustuvat Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton ylläpitämään hintaseurantapalveluun. Vanhat asunnot sisältävät kaikki vanhat kerrostalo-, rivitalo- ja omakotitaloasunnot.

Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa toteaa, että helmikuun luvuissa eivät vielä näy koronakriisin vaikutukset.

Miten korona tulee näkymään asuntomarkkinoilla jatkossa?

– Vastaavaa tilannetta ei ole ollut, mutta tämän tyyppiset isot heilahdukset ovat aiemmin näkyneet myyntiaikojen pidentymisenä, Hintsa vastaa.

Miten käy asuntojen hintojen?

– Koronakriisi tuskin laskee asuntojen hintoja, koska hintakuplaa ei ole.

Hintsa muistuttaa asuntokauppaa käytävän tarveperusteisesti. Mikäli kauppa hetkeksi hiljenisi, patoutunut kysyntä purkautuisi kriisin väistyttyä.

Tällä hetkellä erityisesti uudisasuntojen kauppa käy Hintsan mukaan edelleen vilkkaana.

– Lisäksi kevät on perinteisesti omakotitalokaupan kulta-aikaa, ja odotamme pientalokaupan vilkastuvan poikkeusoloista huolimatta, Hintsa toteaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut