Herkkua leivän päälle kahdessa viikossa – herneenversojen kasvattaminen on helppoa ja halpaa

Eija Marja-aho

Kevät on jo pitkällä, mutta keväistä vehreyttä joutuu vielä odottelemaan. Satokauden voi aloittaa helposti sisätiloissa esimerkiksi herneenversoja kasvattamalla.

Se on mukavaa puuhaa myös lasten kanssa.

Herneenversot maistuvat tuoreilta herneiltä ja sopivat salaattiin, leivän päälle ja koristeiksi vaikka suolaisen piirakan päälle.

Herneenversoja voi kasvattaa mullan tai vaikka talouspaperin päällä.

Multakasvatukseen tarvitset:

1. Laita herneet likoamaan yön yli. Kasvatukseen kelpaavat ne samat kuivatut herneet, joista tehdään hernekeittoa.

2. Laita ohuelti multaa lautaselle, tai voit käyttää myös mitä muuta astiaa tahansa.

3. Laita liotetut herneet mullan päälle ja kastele märäksi. Laita muovikelmu päälle, mutta jätä pieni happirako kelmun nurkkaan. Herneet eivät tarvitse valoa itääkseen.

4. Suihkuttele viljelystä päivittäin sumutinpullolla, ettei se pääse kuivumaan.

5. Kun idut alkavat nousta parin päivän kuluttua, ota muovikelmu pois ja siirrä versot valoon kasvamaan.

Herneenversot valmistuvat syötäviksi noin kahdessa viikossa. Kuva: Anni Nieminen Anni Nieminen

6. Herneenversot ovat valmiita syötäviksi noin kahdessa viikossa. Kun leikkaat versoja, jätä ainakin reilun sentin verran leikkaamatta – saat kasvatettua vielä toisetkin versot.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut