Valtuuston kokous tänään – Antti Lindtman: Teemme päätöksiä, joilla pystymme omalta osaltamme vastaamaan painajaiseen nimeltä korona

Vantaan kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantai-iltana erityisjärjestelyin. Arkisto/Armi Suojanen

Tiina Örn

Valtioneuvosto linjasi, että kaikki yli 10 hengen julkiset kokoontumiset on kielletty. Linjauksen ulkopuolelle jäivät kuitenkin kunnalliset päätöksentekoelimet. Vantaan 67-jäseninen kaupunginvaltuusto kokoontuu kaupungintalossa tänään maanantaina 23. maaliskuuta.

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.) toteaa, että nyt on sovitettava yhteen kaksi asiaa. Päätöksenteon on jatkuttava, jotta voidaan tehdä panepidemian vaatimat päätökset, mutta päätöksentekoa on jatkettava mahdollisimman pienin riskein.

Lindtman kertoo valtuustoryhmien hyväksyneen hänen ehdotuksensa siitä, että valtuustosalissa on maanantai-iltana läsnä kustakin ryhmästä enintään joka neljäs valtuutettu. Siten salissa pystytään varmistaa vähintään kahden metrin turvavälit.

– Sama käytäntö oli eduskunnan kyselytunnilla torstaina, kansanedustajanakin toimiva Lindtman sanoo.

Valtuustosaliin on ollut avoin pääsy myös yleisölle ja paikalla on ollut muun muassa apulaiskaupunginjohtajia, kaupunginjohtaja ja sihteeristöä.

–  Valtuuston kokouksen päätösvaltaisuus edellyttää läsnäoloa vain valtuutetuilta ja kaupunginjohtajalta. Kaupunginjohtaja ratkaisee muiden virkamiesten osallistumisen tarpeen mukaan.

Valtuustoryhmät hyväksyivät myös Lindtmanin ehdotuksen siitä, että valtuuston kokouksessa käsitellään tällä kertaa vain koronavirukseen liittyvät kiireelliset asiat.

– Kokouksessa on tarkoitus tehdä päätös vallan keskittämisestä kaupunginhallitukselle.

Kaupunginhallitukselle halutaan Lindtmanin mukaan siirtää tartuntatautilain mukainen päätösvalta sosiaali- ja terveyslautakunnalta.

– Kaupunginhallitus kykenee nopeisiin päätöksiin. Se saa jatkossa vallan päättää muun muassa yleisten kokoontumisten kieltämisestä ja toimipisteiden sulkemisesta tartuntalain nojalla.

Lindtman korostaa, että maanantaina tehdään tärkeitä ratkaisuja.

– Teemme päätöksiä, joilla pystymme omalta osaltamme vastaamaan painajaiseen nimeltä koronavirus.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kulmuni Ylellä: Liikkumiseen lisärajoituksia jo tänään ja huomenna – hallitus tiukentaa toimia koronaa vastaan 23.3.2020 9:47

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut