Mielipide: Asolaan järkevän kokoinen uimahalli ja maauimala Tikkurilaan

toimitus

Kirjoittajan mielestä maauimalan sijoittaminen Tikkurilaan palvelisi kaupunkiliasia parhaiten.

Vantaan uintipalvelut ovat jääneet pahasti jälkeen. Erityisen heikot ovat ulkouintimahdollisuudet. Valtuutetut Kähärä (sd.) ja Rämö (vihr.) toivat esiin kirjoituksessaan (VS 14.3.) toiveen riittävän ison ja laadukkaan uimahallin saamiseksi Asolan Elmoon.

Toivon samaa, mutta kokonaisuudet huomioiden: kaikki kuntalaisten uintipalveluihin liittyvät toiveet, taloudelliset realiteetit huomioiden, on pyrittävä toteuttamaan.

Kuntalaisaloitteilla on toivottu Korsoon uimahallia reilun 300 nimen ja Tikkurilaan maauimalaa parhaillaan jo lähes 6 000 allekirjoittajan voimin. Tuon päälle allekirjoituksissa on satoja potentiaalisia maksavia asiakkaita naapurikunnista.

Asolan uimahallin budjetti nousi jo aiemmin 16 miljoonasta 17,5 miljoonaan, mutta joidenkin tietojen mukaan nyt sitä haluttaisiin nostaa yli 34 miljoonaan (+ 16.5 miljoonaan), jotta kaikki ohjausryhmän kasvaneet toiveet, myös maauimalavaraus, menisivät läpi. Menevätkö tällaiset budjettiloikat läpi?

Tulisiko myös muun muassa Kivistön ja Tikkurilan seutua ajatella? Katsotaanpa Vantaan karttaa monella tapaa: missä on uimahalleja, ulkovesiä, missä väestöä kuinka paljon – ja miten minnekin pääsee liikkumaan?

Uimarannoista valtaosa, Vetokannasta lukuun ottamatta, sijaitsee juurikin Koillis-Vantaalla, mutta sinnekö se ensimmäinen maauimalakin, omille äänestäjille hivutustaktiikalla!

Asolan halli tulee palvelemaan varmuudella lapsiperheitä, sillä läheisen Tikkurilan hallin palveluiden vahvuus on vain pitkät radat ja hyppytorni, heikkouksia taas muun muassa lasten huomiointi.

Asolaan tulisikin satsata esimerkiksi 10 x 25 m radoin sekä kunnollisin lasten- ja terapia-altain oikealla vedenlämmöllä. 25 metrin altaillahan järjestetään jopa lyhyiden ratojen MM-kisoja ja Tikkurilan 50-metriset altaat ovat vain noin neljän kilometrin päässä Asolan tulevasta uimahallista.

Iso kysymys onkin, kummassa paikassa maauimala palvelisi kaikkien vantaalaisten etua paremmin, Asolassa vai Tikkurilassa? Tietenkin ja ylivoimaisesti paremmin Tikkurilassa.

Säästämällä Asolan hallista edes 10-–12 miljoonaa voidaan silti rakentaa laadukas uimahalli – ja säästösummalla kuntalaisten toivotuin hanke, Tikkurilan maauimala.

Uimahallin eteläpiha-alueella se paikkaisi paljon Tikkurilan hallin palveluja. Tilakeskuksen jo vuosia sitten tehdyn havainnekuvan mukaan oikea maauimala tarpeineen mahtuu siihen hyvin.

Tulisi pyrkiä ratkaisuihin, joissa lopulta kaikki voittavat ja kuntalaisdemokratia toteutuu. Tehdään kunnon kesäkeidas, ei ”kesäskeidaa”.

Juha Järäkuntalaisaktiivi

Aiheeseen liittyvää

  1. Mielipide: Asolaan järkevän kokoinen uimahalli ja maauimala Tikkurilaan 22.3.2020 16:05
  2. Mielipide: Maauimalan paikka on Tikkurilassa 21.4.2019 8:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut