Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Vantaan turvattava kulttuurin ja urheiluseurojen toimintaedellytykset koronaepidemian jälkeen

Koronan vuoksi kulttuuri- ja urheilutoimijoiden piirissä tapahtuva mahdollinen toimintojen karsinta ei saa jäädä pysyväksi asiantilaksi, kirjoittaja toteaa.

Koronavirusepidemian vuoksi tehdyt toimenpiteet iskevät pahasti kulttuuri- ja liikuntapalveluita tuottavien yhdistysten ja urheiluseurojen sekä näiden työntekijöiden talouteen.

Tapahtumien järjestäminen on hyvästä syystä kielletty valtioneuvoston päätökselle ja käytännössä kaikki liikuntapaikat on suljettu.

Moni kulttuuritoimija ja urheiluyhdistys onkin joutunut lopettamaan väliaikaisesti lähes kaiken toimintansa. Monille se tarkoittaa merkittävää lovea talouteen.

Vantaalla järjestöt tuottavat merkittävän osan kaupunkilaisten tarvitsemista kulttuuri- ja liikuntapalveluista. Onkin erittäin tärkeää, että kaupunki turvaa näiden toimintaedellytykset koronaepidemian väistyttyä.

Kaupungin on selvitettävä koronaepidemian vaikutukset ja varauduttava myöntämään ylimääräistä koronatukea Vantaan kaupungissa kulttuuria ja liikuntapalvelua tuottaville yhdistyksille ja urheiluseuroille.

Monille vantaalaisille kulttuurin ja liikunnan harrastaminen on jo nyt liian kallista. Mikäli koronaepidemian yhdistyksille ja seuroille aiheuttamia vahinkoja ei tueta kaupungin toimesta on vaarana, että kulttuurin ja liikunnan harrastaminen on jatkossa yhä harvemman vantaalaisen ulottuvissa.

Vantaalla toimivat kulttuuriyhdistykset ja urheiluseurat myös työllistävät suuren määrän kulttuurin ja liikunnan ammattilaisia.

Kaupungin tulee tehdä kaikkensa sen turvaamiseksi, että toiminta voi koronaepidemian jälkeen jatkua normaalisti. Koronan vuoksi mahdollisesti tehtävät lomautukset ja toiminnan karsiminen eivät saa jäädä pysyväksi asiantilaksi.

Ville Karinen Vantaan Vasemmistoliiton pj.