Suositun "tukikohdan" toiminta tauolla Leppäkorvessa – Kioskikahvila Ursulan yrittäjä kiikuttaa nyt valmistamaansa kotiruokaa lounastilaajille ympäri Korsoa

Ritva Koistinen keskittyy nyt munkkien paistamisen sijaan kotiinkuljetuslounaiden valmistukseen. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Leena Koivisto

Suosittu Kioskikahvila Ursula Korson Leppäkorvessa lopetti tiistaina asiakaspalvelut paikan päällä toistaiseksi.

Pitopalvelua ja kioskikahvilassaan leivonnaisia sekä pientä grillipurtavaa tarjonnut yrittäjä Ritva Koistinen toivoo, että päätöksellä hän suojaa sekä itseään että muita.

Vaikka muun muassa yrittäjän itse paistamia munkkeja jää nyt moni fani kaipaamaan, hän koki koronan tartuntariskiä kasvattavan sen, että koulut suljettiin.

– Kioskiin ovat aina lapset olleet sydämellisesti tervetulleita ja tästä onkin tullut heille tavallaan paikallinen tukikohta. Tuumin, että koulusulun jälkeen he saattaisivatkin sitten viettää joukolla aikaa täällä.

Tilanne herätti Koistisessa myös vahvan halun auttaa muita, ja se ei virustaudissa kävisi päinsä.

Nyt hän valmistaa kotiruokaa lounaiksi, joita kuljettaa arkisin kello 11–13 tilaajille koteihin Korson alueella. Ruoan saamiseksi tilaus pitää tehdä viimeistään tilauspäivänä kello 10:een mennessä.

– Ajatus lähti siitä, että on paljon ihmisiä, jotka eivät uskalla mennä kauppaan, ja kaikki eivät edes pysty siihen, vaikka haluaisivatkin.

Palvelun toisena päivänä Koistinen sai suunnata autollaan jo kahdeksaan paikkaan.

– Oli lapsiperheitä, etätyöntekijöitä ja yksi sairastunut, jolle jätin sovitusti ruokalaatikon oven taakse.

– Niin kauan kuin vain itse pysyn terveenä, aion jatkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut