Elmon uimahalliin suunnitellaan 50 metrin allasta, johon saa 10 rataa

Korson vanhan uimahallin korvaavaan Elmon uimahalliin suunnitellaan 50 metriä pitkää allasta. Ratoja siihen mahtuu kymmenen.

Allas voidaan jakaa liikkuvalla kaksiosaisella kannaksella kahteen tai neljään 25 metrin altaaseen sekä 50 metrin ja 25 metrin allasyhdistelmiin.

Kun allasvaihtoehdot ovat monipuolisia, samaan aikaan voidaan harjoitella uintia, kuntouida ja vesijuosta. Uimahalliin suunnitellaan myös muun muassa terapia- ja opetusallasta, lastenallasta sekä kylmävesiallasta. Tiloihin tulee lisäksi kuntosali ja kahvio.

Uimahalli rakennetaan Asolan kaupunginosaan Elmon urheilupuistoon, lähelle Asolanväylää Alue on vielä rakentamatonta metsää.

Tulevan uimahallin läheisyyteen, Lipstikan alueelle, on viime vuosina rakennettu asuinkerrostaloja.

Tarveselvityksen perusteella uimahallityöryhmä on päätynyt ehdottamaan allasmateriaaliksi jaloterästä. Se on helppo huoltaa, korjata ja se on toimintavarmuudeltaan sekä elinkaarikustannuksiltaan järkevä vaihtoehto.

Päätös altaan materiaalista tehdään hankesuunnitteluvaiheessa tai viimeistään luonnosvaiheessa.

Elmon uimahallin kustannusennuste 50 metrin altaalla on 34,7 miljoonaa euroa ja teräsaltailla 1,7 miljoonaa euroa enemmän eli yhteensä 35,9 miljoonaa euroa. Ennusteissa ei ole mukana arvonlisäveroa.

Vantaan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Koillis-Vantaan uimahallille 17,5 miljoonan euron määrärahan vuosien 2019–28 investointiohjelmassa.

Uimahallin mitoituksessa käytetään arviota, jonka mukaan hallin vuosittainen kävijämäärä olisi 300 000–350 000 uimaria. Siten päiväkävijöitä olisi keskimäärin noin tuhat.

Uimahallin vaikutusalueella Korson ja Koivukylän suuralueilla asuu tällä hetkellä 59 440 vantaalaista. Vuonna 2029 alueella ennustetaan asuvan 64 640 asukasta.

Vantaa on uimahallien lilliputti, sillä kaupungissa on vain viisi uimahallia: Myyrmäki, Martinlaakso, Tikkurila ja Hakunila sekä huonokuntoinen, käytöstä poistuva Korso.

Vantaalla on nyt asukkaita yli 233 000 ja määrä kasvaa. Vuoden 2018 tilaston mukaan jokaista uimahallia kohden oli Vantaalla noin 45 633 asukasta, kun koko maassa vastaava luku oli keskimäärin 28 048.

Vantaalla on allaspinta-alaa kohden Suomen kolmanneksi eniten asukkaita. Jokaista allasneliömetriä kohden on 78 asukasta, kun koko maan keskiarvo on 52 asukasta neliömetrillä.

Tekninen lautakunta ja vapaa-ajanlautakunta hyväksyivät uimahallin tarveselvityksen tällä viikolla. Hanketta käsittelee seuraavaksi kaupunginhallitus.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut