Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaa varautuu: Koivukylän terveysasema voidaan muuttaa 60 vuodepaikan varasairaalaksi – Tehohoitopaikkoja vain Husin sairaaloissa

Kaupungilla on mahdollisuudet lisätä noin 140 vuodepaikkaa vantaalaisille, sairaalahoitoa vaativille koronapotilaille.

Ensimmäisessä vaiheessa siirretään Katriinan sairaalan ja Peijaksen geriatrisen yksikön vuodeosastojen potilaita esimerkiksi tehostetun palveluasumisen yksiköihin.

– Tällä tavalla vapautamme jo kymmeniä sairaalapaikkoja, kertoo vs. apulaiskaupunginjohtaja Anna Cantell-Forsbom

Toissijaisesti kaupunki on varautunut 60-paikkaisen varasairaalan perustamiseen.

Sairaala perustetaan tarvittaessa Koivukylän terveysaseman tiloihin (Karsikkokuja 15).

– Kun sairaalan perustamisesta on tehty päätös, saamme sen nopeastikin pystyyn, toteaa terveyspalveluiden johtaja Piia Vuorela.

Näiden lisäksi kaupunki neuvottelee Kaunialan sairaalan mahdollisuudesta ottaa vastaan vantaalaisia, sairaalahoitoa vaativia koronapotilaita.

Hengityskoneilla varustettuja tehohoitopaikkoja sairaaloihin ei tule. Tehohoitoa vaativat potilaat hoidetaan Husin yksiköissä.

Vantaan sairaalapaikoilla hoidetaan niitä potilaita, jotka eivät tarvitse tehohoitoa, mutta eivät pärjää kotihoidossa.

Perustason sairaalapaikoilla potilaille voidaan antaa lisähappea.

Toipuvien potilaiden karanteenitiloista on tehty puitesopimukset terveydenhuoltopalveluja tuottavan Luona Oy:njaVaV:inkanssa.

– Sairaalasta pitää pystyä siirtämään potilaita pois kunnon mukaan, jotta sairaalakapasiteetti riittää, Cantell-Forsbom sanoo.

Terveyspalveluissa ja vanhuspalveluissa on myös varauduttu omien yksiköiden eristystiloihin, jos yksikössä todetaan tartuntoja.

Kaupunki on käynnistänyt myös toimet henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi koronapotilaiden hoidossa ja muissa välttämättömissä terveyspalveluissa.

Terveysapalveluiden kiireettömiä vastaanottoaikoja on siirretty.

Erilaisia ennaltaehkäiseviä ja kuntouttavia palveluja vähennetään ja osittain suljetaan kokonaan. Näin esimerkiksi vanhusten päivätoimintakeskusten kohdalla.

Sosiaali- ja terveystoimen henkilökunnalle ei tällä hetkellä myönnetä lomia.

Henkilökuntaa siiretään tehtävästä toiseen.

Siirtoja valmistelee ja koordinoi henkilöstö- ja konsernipalveluiden alainen resurssikeskus.

Toimialat valmistelivat torstaihin mennessä keskukselle esitykset tarvittavista työntekijöistä sekä henkilöistä, jotka voidaan siirtää toisiin tehtäviin.

Työntekijöiden siirtoja aletaan toteuttaa maanantaina.