Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Suurin osa veronpalautuksen saajista saa rahat tililleen elo- tai syyskuussa" – Verokarhu tulee – oletko valmis?

Viiden miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan esitäytetyt veroilmoitukset tulevat pian, tiedottaa Verohallinto. Suurin osa veronpalautuksen saajista saa rahat tililleen elo- tai syyskuussa. Myös jäännösverojen yleisimmät eräpäivät osuvat samoille kuukausille. Omat määräpäivänsä näkee OmaVerosta.

Verohallinto kehottaa tarkastamaan omien tulojen ja vähennysten paikkansapitävyyden. Suurimmalla osalla tiedot esitäytetyllä veroilmoituksella ovat jo valmiiksi oikein. Veroilmoitus tulee kuitenkin aina tarkistaa. Määräpäivät ovat toukokuussa ja niitä on tänä vuonna kolme.

Esitäytettyjä veroilmoituksia muodostuu OmaVeroon satunnaisessa järjestyksessä 19. maaliskuuta alkaen. Kaikkien veroilmoitukset ovat OmaVerossa viimeistään 3. huhtikuuta ja postitse perillä huhtikuun loppuun mennessä, Verohallinto tietää kertoa.

Jos veroilmoitukseen on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset tulee tehdä viimeistään 5., 12. tai 19. toukokuuta. Henkilökohtaisen määräpäivänsä näkee omalta veroilmoitukselta ja OmaVerosta. Jos tiedot veroilmoituksella ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään.

Tiedotteen mukaan veroilmoitustaan voi täydentää OmaVerossa omaan toukokuun määräpäiväänsä asti. Jos veroilmoitusta täydentää paperilla, siinäkin tapauksessa täydennykset ehtii hyvin tehdä määräpäivään mennessä, kunhan ottaa huomioon, että paperilomakkeille tehtyjen täydennysten pitää olla perillä Verohallinnossa omaan määräpäivään mennessä. Tarvittavat lomakkeet voi tulostaa vero.fi:stä tai tilata palvelunumerosta 029 497 030. OmaVerossa lomakkeita ei tarvita.