Mielipide: Salaattibaarien äärellä toimitaan piittaamattomasti

Kirjoittajan mielestä kauppojen salaattibaarit säilyisivät hygieenisempinä, jos asiakkaat käsittelisivät välineitä oikein. Arkisto/Armi Suojanen

toimitus

En kaipaa salaatteihin yhtään ylimääräisiä bakteereita, kirjoittaja toteaa.

Asioin Tikkurilan Prismassa usein. Valitettavasti jälleen kerran jouduin toteamaan, kuinka salaattibaarin ottimia oli kahvoja myöden muun muassa tonnikala- ja broilerikuutioiden joukossa.

Käsittämätöntä, varsinkin näin koronaviruksen aikoihin, ja tietysti muulloinkin. Ongelma johtuu meidän asiakkaiden välinpitämättömyydestä. Ottimet heitetään surutta salaattien joukkoon käytön jälkeen. Käsihygieniakaan tuskin on kaikilla paras mahdollinen, sillä jo ostoskorin kahvasta voi tulla käsiin likaa ja bakteereja.

Otin henkilökuntaan kuuluvaan yhteyttä ja hän suhtautui hyvin ymmärtäväisesti asiaan, aikaisemminkin kun olen samasta asiasta huomauttanut. Kauppakierrokseni aikana myyjä tulikin minulle vielä kertomaan, että oli käynyt asiaa selvittelemässä. Hän kertoi, että terveystarkastaja on hyväksynyt näiden ottimien käytön, joita on käytössä muissakin Prismoissa.

Oikein käytettynä ottimet ovat tietysti ovatkin hyväksyttäviä, mutta ei pitäisi olla yllätys terveystarkastajallekaan, että asiakkaat eivät aina laita käytön jälkeen ottimia niin kuin kuuluu.

Itse en ainakaan kaipaa salaatteihin, jotka sellaisenaan kylmänä syödään, yhtään ylimääräisiä bakteereja. Onneksi Tikkurilassa on ainakin kaksi myymälää, joissa salaattibaari ottimineen on hoidettu esimerkillisesti. Ottimet roikkuvat ylhäältä kumilenkkien varassa ja siten on estetty, että kahvat eivät kosketa tuotteita.

Toivon, että asiakkaat aktiivisesti ja asiallisesti huomauttavat henkilökunnalle, jos huomaavat edellä mainittua välinpitämättömyyttä.

Keijo Mäntyharju

Aiheeseen liittyvää

  1. Mies kahmi salaattibaarin antimia suoraan suuhunsa Myyrmäessä – Päätyi rautoihin 25.3.2019 15:49

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut