Li Andersson puolusteli päiväkotien aukioloa: "Mikäli varhaiskasvatuksen yksiköt suljetaan, niin kasvaa todennäköisyys sille, että hoitovastuu siirtyy isovanhemmille"

Opetusministeri Li Andersson (vas.) perusteli hallituksen tiedotustilaisuudessa 18. maaliskuuta lasten päiväkotien aukipitämistä sillä, että vanhemmille halutaan poikkeustilanteessa mahdollistaa työnteko ja myös etätyöskentely.

– Mikäli vain on mahdollista, suositellaan vanhempia hoitamaan varhaiskasvatusikäiset lapsensa kotona, Andersson jatkoi.

– Monet asiantuntijat ovat varoittaneet siitä, että mikäli varhaiskasvatuksen yksiköt suljetaan, niin kasvaa todennäköisyys sille, että hoitovastuu siirtyy isovanhemmille. He kuuluvat siihen riskiryhmään, jota me nyt erityisesti haluamme suomalaisessa yhteiskunnassa suojella, Andersson lisäsi.

Päiväkotien aukiololla siis halutaan vähentää myös tulevina viikkona lastenlasten ja isovanhempien välisiä kontakteja.

Juttua muokattu 18.3.2020 kello 15.55: Otsikon sitaatti"Hoitovastuu voisi siirtyä riskiryhmään kuuluville isovanhemmille" korjattu muotoon: "Mikäli varhaiskasvatuksen yksiköt suljetaan, niin kasvaa todennäköisyys sille, että hoitovastuu siirtyy isovanhemmille".

Lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut