Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivistö voi saada monitoimihallin ennen kauppakeskusta – "Lähtökohtaisesti mahdollista"

– Me toivomme Kivistön monitoimihallin toteutumista, Vantaan kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä toteaa.

Me-sanalla Penttilä viittaa Vantaan kaupunkiin. Kaupunki siis odottaa hankkeen toteutumista, vaikka ei ole siinä mukana eurollakaan.

– Rahoittaminen veromaksajien euroilla ei sopisi hankkeen luonteeseen. Monitoimihallin toiminta tulee olemaan selkeästi yksityistä liiketoimintaa, Penttilä pohtii.

Hän muistuttaa, että tontille on suunniteltu tapahtumatilojen lisäksi myös hotellia ja ravintolamaailmaa.

– Ei siinä olla kaupungin ydinosaamisen äärellä.

Kaupunki ei rahoita hanketta, mutta sillä on rooli Hämeenlinnanväylän ja Vantaankoskentien väliin suunnitellun hallin toteutumisessa. Kaupunki vastaa alueen kaavoittamisesta ja myöntää rakennusluvan.

Kivistön monitoimihallia suunnittelevan Arena 3.3. Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veijo Kallioisen mukaan hallin suunnittelu on edennyt aikataulussa. Mitään takapakkia ei ole tullut.

Mikäli rakennuslupaa haetaan suunnitellusti tulevana syksynä, lupa on mahdollista saada silloin myös lautakuntaan ja käsiteltyä tulevan talvikauden aikana.

– Tuo vaatii, että kaikki sujuu onnellisten tähtien alla, Penttilä sanoo.

Monitoimihallin rakennusluvan hyväksyminen edellyttää uutta asemakaavaa.

– Hankkeen vaatima kaavamuutos on jo laadittavana. Sen päätöskäsittely on mahdollista tulevan talven aikana, Penttilä lisää.

Kivistön kauppakeskuksen suunnittelu on siirtynyt useita kertoa. Edelleen on avoinna, millainen kauppakeskus Kivistöön tulee ja milloin se rakennetaan.

Onko mahdollista, että Kivistö saa monitoimihallin ennen kauppakeskusta?

– Kyllä se lähtökohtaisesti on mahdollista. Alun perin suunnitelmana on ollut monitoimihallin kytkeytyminen kauppakeskukseen ja sen jalankulkuvirtoihin, Penttilä vastaa.

Monitoimihallia suunnitellaan Vantaan kaupungin omistamalle tontille.

Hallin tapahtumatiloihin mahtuu lähes 24 000 katsojaa. Siitä tulee Suomen suurin sisätapahtumahalli.

– Jalkapallostadion mahdollistaa maailmanluokan otteluiden pelaamisen Vantaalla, Kallioinen sanoo.

Olosuhdepäällikkö Tero Auvinen Suomen Palloliitosta toteaa, että esimerkiksi jalkapallon MM-lopputurnauksen tai Champions League -otteluiden järjestämiseen Kivistön halli ei sopisi.

– Se mitä olemme kuulleet hankkeesta, niin Kivistön halli ei olisi lähelläkään sitä eliittitasoa. Ongelmaksi muodostui jo katsomokapasiteetti, jonka tulisi kansainvälisissä jalkapallon arvotapahtumissa olla yli 35 000, mielellään 60 000 paikkaa. Maailmanluokan peleissä rima on hyvin korkealla, Auvinen sanoo.

Auvisen mukaan Palloliitto kuitenkin toivoo hankkeen edistymistä. Tärkein syy siihen on se, että Kivistön monitoimihalli mahdollistaisi jalkapallon pelaamisen ympärivuotisesti.

– Suomesta puuttuu stadion, jossa on kiinteä tai avattava katto. Siksi tämä hanke kiinnostaa meitä. Esimerkiksi Ruotsissa sellaisia stadioneja on kaksi.