Kivistö voi saada monitoimihallin ennen kauppakeskusta – "Lähtökohtaisesti mahdollista"

Motitoimihallia hotelleineen suunnitellaan Vantaan kaupungin omistamalle tontille Hämeenlinnanväylän ja Vantaankoskentien väliin. Havainnekuva ilmasta. Arkkitehtitoimisto SKOOT Oy

Tiina Örn

– Me toivomme Kivistön monitoimihallin toteutumista, Vantaan kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä toteaa.

Me-sanalla Penttilä viittaa Vantaan kaupunkiin. Kaupunki siis odottaa hankkeen toteutumista, vaikka ei ole siinä mukana eurollakaan.

– Rahoittaminen veromaksajien euroilla ei sopisi hankkeen luonteeseen. Monitoimihallin toiminta tulee olemaan selkeästi yksityistä liiketoimintaa, Penttilä pohtii.

Hän muistuttaa, että tontille on suunniteltu tapahtumatilojen lisäksi myös hotellia ja ravintolamaailmaa.

– Ei siinä olla kaupungin ydinosaamisen äärellä.

Kaupunki ei rahoita hanketta, mutta sillä on rooli Hämeenlinnanväylän ja Vantaankoskentien väliin suunnitellun hallin toteutumisessa. Kaupunki vastaa alueen kaavoittamisesta ja myöntää rakennusluvan.

Kivistön monitoimihallia suunnittelevan Arena 3.3. Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veijo Kallioisen mukaan hallin suunnittelu on edennyt aikataulussa. Mitään takapakkia ei ole tullut.

Mikäli rakennuslupaa haetaan suunnitellusti tulevana syksynä, lupa on mahdollista saada silloin myös lautakuntaan ja käsiteltyä tulevan talvikauden aikana.

– Tuo vaatii, että kaikki sujuu onnellisten tähtien alla, Penttilä sanoo.

Monitoimihallin rakennusluvan hyväksyminen edellyttää uutta asemakaavaa.

– Hankkeen vaatima kaavamuutos on jo laadittavana. Sen päätöskäsittely on mahdollista tulevan talven aikana, Penttilä lisää.

Kivistön kauppakeskuksen suunnittelu on siirtynyt useita kertoa. Edelleen on avoinna, millainen kauppakeskus Kivistöön tulee ja milloin se rakennetaan.

Onko mahdollista, että Kivistö saa monitoimihallin ennen kauppakeskusta?

– Kyllä se lähtökohtaisesti on mahdollista. Alun perin suunnitelmana on ollut monitoimihallin kytkeytyminen kauppakeskukseen ja sen jalankulkuvirtoihin, Penttilä vastaa.

Monitoimihallia suunnitellaan Vantaan kaupungin omistamalle tontille.

Hallin tapahtumatiloihin mahtuu lähes 24 000 katsojaa. Siitä tulee Suomen suurin sisätapahtumahalli.

– Jalkapallostadion mahdollistaa maailmanluokan otteluiden pelaamisen Vantaalla, Kallioinen sanoo.

Olosuhdepäällikkö Tero Auvinen Suomen Palloliitosta toteaa, että esimerkiksi jalkapallon MM-lopputurnauksen tai Champions League -otteluiden järjestämiseen Kivistön halli ei sopisi.

– Se mitä olemme kuulleet hankkeesta, niin Kivistön halli ei olisi lähelläkään sitä eliittitasoa. Ongelmaksi muodostui jo katsomokapasiteetti, jonka tulisi kansainvälisissä jalkapallon arvotapahtumissa olla yli 35 000, mielellään 60 000 paikkaa. Maailmanluokan peleissä rima on hyvin korkealla, Auvinen sanoo.

Auvisen mukaan Palloliitto kuitenkin toivoo hankkeen edistymistä. Tärkein syy siihen on se, että Kivistön monitoimihalli mahdollistaisi jalkapallon pelaamisen ympärivuotisesti.

– Suomesta puuttuu stadion, jossa on kiinteä tai avattava katto. Siksi tämä hanke kiinnostaa meitä. Esimerkiksi Ruotsissa sellaisia stadioneja on kaksi.

Urheilun ystäville

Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen antaa esimerkkejä siitä, mitä otteluita Kivistön stadionilla voitaisiin pelata.

– Hallissa voitaisiin mahdollistaisi pelata esimerkiksi naisten ja alle 21-vuotiaiden maaotteluja, nuorten maaotteluja ja seurajoukkueiden harjoitusotteluita- sekä talviturnauksia.

Halli soveltuisi myös kansallisen tason huippuotteluiden pitopaikaksi. Siellä voitaisiin pelata Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan otteluita.

Auvinen listaa, että stadionhankkeita on Kivistön lisäksi vaiheessa myös muualla. Esimerkiksi Espoon Tapiolassa ja Tampereen Tammelassa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kivistön tapahtuma-areenan hotelliin 250 huonetta – majoitus- ja kokoustiloille kova kysyntä 5.12.2019 6:40
  2. TiPS:n edustusjoukkueet muuttamassa Länsi-Vantaalle – Kivistöön suunniteltu monitoimihalli houkuttelee 31.8.2019 7:50
  3. Kivistöön suunnitellaan Suomen suurinta tapahtuma-areenaa ja viereen hotellia 5.6.2019 13:58
  4. Nimekkäät liikemiehet puuhaavat jättiareenaa nyt Vantaalle – "Espoon päättäjät eivät saaneet järjestettyä tonttia" 7.6.2019 10:57
  5. Kivistöstä urheilun uusi superkaupunginosa? Nyt sinne suunnitellaan myös jäähallia – HS: Hankkeella ei ole vielä tonttia 12.7.2019 9:20

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut