Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Ruoka-avun jakamista vantaalaisille selvitetään parhaillaan: "Ihmisiä ei jätetä yksin"

Ruoka-avun jakamista Vantaalla selvitetään parhaillaan.

Hallituksen valmiuslain käyttöönoton myötä kaikkien yli 10 hengen kokoontumisten kieltäminen vaatii ruoka-avun jakamisen uudelleen järjestelyjä. Vantaan seurakunta perui yhteisölounaat jo viime viikolla koronavirustilanteen vuoksi.

– Seurakunnat Vantaalla jakavat Yhteisen pöydän ruokakasseja mahdollisuuksien mukaan, kertoo Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala

Hintsala painottaa, että kymmenen henkilöä on tiukka rajaus. Ruokakasseja hakevista jono muodostuu nopeasti ja se ei keskiviikosta eteenpäin ole sallittua. Hintsalan mukaan seurakunta pyrkii lähipäivinä saamaan vantaalaisille tietoa mistä ja milloin ruokakasseja voi noutaa.

– Vantaan kaikki seurakunnat ovat luvanneet jakaa ruokakasseja jotenkin, mutta tapa on vielä avoinna. Ihmisiä ei jätetä yksin, Hintsala selvittää.

Seurakuntienkin jakama ruoka-apu tulee hävikkiruokaa toimittavasta Yhteisestä pöydästä. Yhteisen pöydän palveluesimies Hanna Kuisma vakuuttaa, että vantaalaisille turvataan ruoka-apua.

Yhteisen pöydän verkoston 80 paikasta tällä hetkellä palvelee Kuisman mukaan vielä puolet.

– Näistä iso osa on valmiiksi pienimuotoisia ja ammattimaisesti johdettuja paikkoja, joissa hygieniaa on helppo noudattaa. Tämän lisäksi mietitään kuumeisesti turvallisia kassijakoja muuallakin kuin seurakunnissa. Yhdessä pohditaan myös, miten ruokaa saisi vietyä ihan kotiovelle asti, Kuisma kertoo.

– Tällä hetkellä tieto on se, että Vantaan kaupungin hävikkiruokaterminaalimme pysyy avoinna ja toimii normaalisti, hän jatkaa.

Yhteisen pöydän kautta hävikkiruokaa on jaettu alkuvuoden aikana noin 6 000 vantaalaiselle viikossa. Kuisma tietää, että tarve on nyt vähintään yhtä suuri.