Yle: Kokoomuksen vantaalainen kaupunginvaltuutettu Jenni Chen-Ye on osallistunut Kiina-mielisen yhdistyksen toimintaan Suomessa

Yle julkaisi viikonloppuna selvityksen, jossa kerrotaan, vantaalaisen kokoomusvaltuutetun Jenni Chen-Yen osallistuneen Kiina-mielisen yhdistyksen toimintaan Suomessa.

Finland Association for Promoting Peaceful Reunification of China (FAPPRC), Kiinan rauhanomaisen jälleenyhdistymisen edistämisyhdistys, Suomessa kuuluu Kiinan eri puolilla maailmaa toimivaan vaikuttamisverkostoon, jonka tarkoitus on tutkijoiden mukaan ajaa Kiinan etuja ja vaientaa supervallan arvostelua.

Selvityksen mukaan Suomessa toimii myös muita järjestöjä, joilla on yhteyksiä Kiinan kasvavaan kontrollijärjestelmään ja käytännössä Kiinan kommunistiseen puolueeseen

Kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko totesi maanantaina Ylelle, että kokoomus ei hyväksy aktiiviensa toimintaa Kiinan kommunistiseen puolueeseen linkittyvissä järjestöissä.

Vantaan valtuustoryhmän puheenjohtaja Sakari Rokkasen mukaan asia otetaan myös paikallisella tasolla vakavasti Chen-Ye on ilmoittanut pidättäytyvänsä luottamustehtäviensä hoidosta, kunnes ryhmä käsittelee asiaa kokouksessaan.

Chen-Ye ilmoitti tiistaina, että hän aikoo erota yhtenäisyysyhdistyksestä ja luopuu samalla yhdistyksen varapuheenjohtajan tehtävästä.

– Se, että olen ollut vuoden kommunistisen arvon omaavan yhdistyksen jäsen ja varapuheenjohtaja, ei tarkoita että hyväksyn kommunismin, hän kertoi Ylelle lähettämässään viestissä.

Kiinassa syntynyt, mutta Vantaalla kasvanut Chen-Ye valittiin Vantaan kaupunginvaltuustoon viime kuntavaaleissa 2017.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut