Melkein kaikki vapaa-aikaan liittyvät palvelut ja harrastetilojen käyttö lopetetaan – Vantaa-infot pysyvät auki

Kapunki aikoo pitää Vantaa-infot auki. Muut kaupungin asiointipalvelut siirtyvät sähköisiksi. Arkisto/Armi Suojanen

Leena Koivisto

Hallituksen maanantaina ilmoittama koko maata koskevan valmiuslain käyttöön otto vaikuttaa koulujen ja terveydenhuollon lisäksi laajasti myös kulttuurin ja vapaa-ajan toimintojen alueella.

Vantaan kaupungin osalta linjaus tarkoittaa täsmennetysti sitä, että kaikki museot, kulttuurikeskus Martinus, musiikkiopisto, kuvataidekoulu, kirjastot, kirjastoautot, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat ja järjestöjen kokoontumistilat, kuten asukastilat suljetaan.

– Vapaa-ajan palvelut sekä harraste- ja asukastilat suljetaan siis linjauksen mukaisesti lähes kokonaan, toteaa kaupunginjohtaja Ritva Viljanen tiedotteessaan.

Nuorisotilojen sulkemisen vuoksi Vantaa aikoo Viljasen mukaan kuitenkin järjestää nykyistä enemmän jalkautuvaa nuorisotyötä nuorten tueksi.

Nuorten Ohjaamon avoin neuvontapalvelu on toistaiseksi suljettu ja myös seuraavat rekrytreffit on peruttu. Ohjaamoon saa yhteyden sähköpostilla tai puhelimitse

Kaikkien kaupungin asukkaiden tueksi kaupunki pitää Vantaa-infot avoinna.

– Jotta ihmisille on paikka, josta saa keskitetysti neuvoa ja apua useimpiin kysymyksiin, Viljanen sanoo.

Liikuntaa ja muihin harrastuksiin käytettävien tilojen ulkopuoliset käyttövuorot perutaan. Stopissa ovat myös koulujen vapaaehtoinen kerhotoiminta ja Tempo-orkesterin toiminta.

Kaikki kaupungin järjestämät kulttuuritapahtumat ja -tilaisuudet sekä liikuntatapahtumat ja ohjatun liikunnan ryhmät on peruttu, maanantai-iltana julki tulleessa kaupungin linjauksessa todetaan.

Peruutukset koskevat myös kaikkia kaupungin järjestämiä nuorison leirejä, retkiä ja tapahtumia, samoin kuin kontaktiliikuntaa, kokkikerhoja ja välipalatarjontaa.

Pelitalo on suljettu ja pelaaminen viety verkkoon.

– Palveluja koskevia muutoksia täydennetään päivittäin toiminnan järjestämisen edetessä. Pyrimme tiedottamaan asiakas- ja palvelukohtaisesti muutoksista suoraan vantaalaisille ja kokoamme muutokset vantaa.fi -sivuille, kaupungilta kerrotaan.

Kaikki Vantaalla toimivat teatterit ovat ilmoittaneet keskeyttäneensä esitystoimintansa. Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun opetus toimii toistaiseksi etäopetuksena.

Myös Heureka on suljettu.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vierailukielto välittömästi voimaan – koskee Husin sairaaloita ja yksiköitä 17.3.2020 9:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut