Vierailukielto välittömästi voimaan – koskee Husin sairaaloita ja yksiköitä

Husin sairaaloissa ja yksiköissä on toistaiseksi voimassa vierailukielto. Painavista syistä voidaan yksikön harkinnan mukaan tehdä vierailukieltoon poikkeuksia, tiedottaa Hus.

Vierailukieltoa perustellaan tiedotteessa sillä, että Husissa käy paljon erilaisia vierailijoita saattamassa ja tapaamassa sairaalahoidossa olevia potilaita. Vierailut altistavat henkilökuntaa ja potilaita mahdolliselle koronavirustartunnalle.

Hus rajoittaa potilaiden omaisten vierailuja Husissa tartuntariskin vähentämiseksi. Rajoitus astuu voimaan välittömästi ja on voimassa toistaiseksi.

Rajoituksen myötä kaikki potilaiden omaisten vierailut Husin tiloihin lähtökohtaisesti kielletään. Rajoitukset koskevat sekä ryhmiä että yksittäisiä vieraita. Tähän pääsääntöön voidaan hoitoyksikössä myöntää tapauskohtainen poikkeus, mikäli kyseessä on saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan omainen tai saattaja on tarpeellinen potilaan avustamiseksi, eikä sairaalaan tulevalla vierailijalla ole hengitysinfektio-oireita, selostetaan tiedotteessa.

Päätös ei koske lastenosastojen oireettomia omaisia. Lisäksi synnytysosastolla ja synnyttäneiden osalta sallitaan yksi tukihenkilö tai puoliso.

Sallittujen vierailijoiden tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen tullessa ja sieltä poistuttaessa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut