Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Koillis-Vantaalle rakennettava tarpeeksi iso ja laadukas uimahalli

Aina kun Koillis-Vantaalle suunnitellaan investoitavan palveluihin ja hyvinvointiin, niin heti alkaa keskustelu kustannusten karsimisesta, kirjoittajat kokevat.

Vesiliikunnan eri muodot palvelevat kaikenikäisiä liikkujia ja erityisryhmiä. Vantaalla on neljä uimahallia, joista viimeisin on rakennettu Hakunilaan vuonna 1982. Tämän jälkeen Vantaan väestön määrä on kasvanut noin 125 000 asukkaalla.

Uimahallin rakentamisesta Koillis-Vantaalle on tehty suunnitelmia jo 1980-luvulta lähtien. Suunnitelmien pohjalta on tehty päätöksiä ja käyty keskustelua jo useamman vuosikymmenen ajan, mutta varsinaiset päätökset uimahallin toteuttamisesta ovat aina kaatuneet rahan puutteeseen.

Keväällä 2019 vapaa-ajan lautakunta teki päätöksen siitä, että Koillis-Vantaan uimahalli rakennetaan Koillis-Vantaalle Elmon alueelle. Lisäksi pöytäkirjaan merkittiin vihreiden, sosialidemokraattien ja kristillisdemokraattien tahdosta, että Elmon uimahallin yhteyteen on mahdollistettava myös maauimalavaraus. Lukuisissa puheenvuoroissa, eri poliittisten ryhmien piiristä, niin valtuustossa kuin lautakunnassa on todettu, että Koillis-Vantaalle on rakennettava toimiva, allaspinta-alaltaan tarpeeksi iso uimahalli. Sen on palveltava erilaisia käyttäjäryhmiä, kuten lapsiperheitä, eläkeläisiä, erityisryhmiä, kuntoilijoita ja kilpailijoita.

Kasvavan kaupungin tarpeisiin tarpeeksi iso ja monipuolinen uimahalli on paras vaihtoehto.

Elmon rakentamisen ympärille on koottu vapaa-ajan lautakunnasta laaja poliittisen ohjauksen työryhmä, jossa olemme aktiivisesti ajaneet elävää ja toimivaa uimahallia urheilupuistoineen Elmoon. Syksyllä saimme sattumalta tietoomme, että Elmon uimahallin suunnittelu on meneillään täyttä häkää ilman sovittua poliittista ohjausta ja ryhdyimme toimeen.

Jo tehdyissä suunnitelmissa Elmon uimahallin suunnittelua oli tehty vain 25 metrin altaan pohjalta. Perusteena oli, että isompi 50 metrin allas olisi liian kallis Vantaalle. Samaan aikaan virkamiesten toimesta todettiin, että tarve ja käyttäjämäärät vain kasvavat tulevaisuudessa ja että eri-ikäisellä väestöllä on erilaisia vesiliikunnan tarpeita.

On kummallista, että aina kun Koillis-Vantaalle suunnitellaan investoitavan palveluihin ja hyvinvointiin, niin heti alkaa keskustelu kustannusten karsimisesta, koska muillakin alueilla on tarpeita. Emme kiistä eri alueiden palvelu- ja investointitarpeita, mutta Vantaa on myös sitoutunut kehittämään eri alueita tasapuolisesti.

Viimeisimmät Koillis-Vantaan isoimmat investoinnit ovat olleet Peijaksen sairaala ja Lumon lukio. Koko Koillis-Vantaa tarvitsee vetovoimaisia tekijöitä. Elmon urheilupuiston uimahalli on sellainen. Se mahdollistaa koko Elmon kehittämisen alueena, missä tulevaisuudessa olisi ympärivuotiset ulkoilu- ja seikkailulureitit, jää- ja palloiluhallit sekä mahdollinen maauimala.

Elmon uimahallin tarveselvitys käsitellään maaliskuun lautakunnissa. Me olemme mukana vaikuttamassa siihen, että Koillis-Vantaa saa Elmoon tarvitsemansa, monipuolisen ja riittävän suuren uimahallin.

Sirkka-Liisa Kähärävapaa-ajan lautakunnan pj.kaupunginvaltuutettu (sd.)Eve Rämövapaa-ajan lautakunnan jäsenkaupunginvaltuutettu (vihr.)