Mielipide: Veronmaksajana ihmettelen ratapäätöksiä

toimitus

Kirjoittajan mukaan Suomi-radalla hankaloitettaisiin monien ihmisten junamatkoja.

Matkustan usein junalla Kuopion ja Vantaankosken väliä vaihtopaikkana Tikkurila. Vaihdon aikana ostan tavallisesti ruokaa Dixistä tai käväisen joissakin asemanläheisissä kaupoissa.

Tikkurilan ja lentoaseman väliä matkustaa junalla joitakin ihmisiä, osa työvaatteissa – ilman matkatavaroita. Selvästi paljon useampi matkustaa kaukojunalla vain Tikkurilaan tai tulee Tikkurista kaukojunaan, sillä Tikkurilassa ja sen lähiympäristössä asuu ja työskentelee tosi paljon ihmisiä.

Asuin aikaisemmin Puistolassa ja silloin kaukoliikenteessä Tikkurila oli lähiasemani. Jos kaukoliikenne siirrettäisiin Tikkurilasta lentoasemalle, näitä Tikkurilassa tai sen lähialueilla asuvia tai työskenteleviä ihmisiä muutos haittaisi pahasti.

Jos ilmastonmuutosta halutaan hillitä, lentoliikenteen helpottaminen on täysin väärä keino. Jos kaukojunat kulkisivat lentoaseman kautta, siitä hyötyvät vain ne muutamat ihmiset, jotka tulevat lentoasemalta Tampereelle tai Kouvolaan tai päinvastoin.

Lentokentän ja Helsingin väliä ei kaukojunalla kannata matkustaa, sillä kaukojunia on paljon vähemmän kuin kehäradan junia ja lentokentällä on vaikea arvioida, mihin kaukojunaan edes ehtisi.

Kehäradan juniin Vantaankosken ja lentoaseman tai lentoaseman ja Tikkurilan välille mahtuu hyvin, joten mahtumisesta ei ole kyse. Kehäradan kapasiteettia voitaisiin sitä paitsi lisätä tihentämällä liikenne 10 minuutista vaikka 8 minuuttiin.

Idässä asuvia uhataan vielä niin sanotulla nopealla (?) itäradalla, joka kulkisi Porvoon mutta ei Lahden kautta, jolloin yhteys nykyiselle pääradalle katkeaisi. Veronmaksajana kauhistelen miljardeja, joilla nopeutettaisiin ilmastonmuutosta ja hankaloitettaisiin monien ihmisten junamatkoja nopeuttamalla muutamia minuutteja joidenkin ihmisten matkoja.

Helvi Heinonen-TanskiKuopio

Aiheeseen liittyvää

  1. Suomi-rata repi puolueiden rivejä – Vantaa päätti lähteä mukaan hankeyhtiöön
    24.2.2020 22:42
  2. Miten Vantaan rahat riittävät Suomi-rataan? – Näin vastaa maankäytön johtaja
    15.2.2020 8:00
  3. Mielipide: Lentorata ei hyödytä Vantaata – miksi Vantaan päättäjät haluavat ojentaa hyödyt Tampereelle?
    7.3.2020 19:10

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut