Kaupunginjohtaja kommentoi Vantaan varautumista – ”Varasairaalan perustamisen suunnittelu on Vantaalla käynnistymässä”

Tiina Örn

Vantaan Sanomat kertoi Vantaan valmistautuvan koronaviruksen leviämisestä johtuvaan vakavaan häiriötilanteeseen

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kommentoi tilannetta kertomalla kaupunkiin perustetun häiriötilanteiden johtoryhmän tekemistä päätöksistä.

– Joudumme olemaan tiukkoja tilaisuuksien järjestämisessä. Kaikki kaupungin järjestämät yli 50 hengen tilaisuudet peruutetaan. Helsingin tavoin pidämme kuitenkin toistaiseksi koulut ja päiväkodit sekä muut peruspalvelut avoinna, jotta voimme turvata kaupungin toimivuuden jatkuvuuden ja taata myös poikkeusoloissa kaupunkilaisille välttämättömät peruspalvelut, Viljanen tiivistää.

Hän lisää Vantaan kuitenkin varautuneen myös siihen, että koulujen ja päiväkotien sulkemisesta päätetään valtakunnallisesti.

–Häiriötilannejohtoryhmä on käynnistänyt varasairaalan perustamisen suunnittelun Vantaalle, Viljanen kertoo.

Sairaalan toiminnan käynnistämisestä järjestetään tarvittaessa harjoitus. Lisäksi karanteenitiloista ollaan tekemässä puitesopimusta.

– On ilmeistä, että koronavirukseen liittyvä häiriötilanne edellyttää lisämäärärahoja. Olemme varautuneet siihenkin, sanoo Viljanen.

Vantaan kaupunginhallituksen huoneesta on tehty johtokeskus.

– Se on varustettu tarvittavalla sähköisellä välineistöllä, jotta voimme saada nopeasti kokonaiskuvan. Teemme yhteistyötä myös valtioneuvoston turvallisuuden johtokeskuksen kanssa.

Häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontuu Viljasen mukaan aina tarvittaessa, näillä näkymin jälleen maanantaina.

– Silloin teemme tarvittavat lisäpäätökset. Tavoitteena on tehdä päätöksiä oikea-aikaisesti ja asiantuntijatietoon perustuen. Tarkoituksena on turvata kaupunkilaisille mahdollisimman hyvät palvelut ja varmistaa heidän turvallisuutensa koronakriisin aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.