Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurissa alkoi aukkojen kevät

"Vantaan kaupunki peruuttaa kaikki kulttuuripalveluiden järjestämät tapahtumat ja yleisötilaisuudet koronavirusepidemian ajaksi. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme korvaavia tapahtumia syyskaudelle. Museot ovat avoinna normaalisti."

Näin ilmoitti Vantaan kaupungin kulttuurijohtaja Annukka Larkio perjantaina aamupäivällä Twitterissä ja vahvisti sen, jonka monet jo olivat käytännössä huomanneet. Niin kaupungin omat kuin monet muut kulttuuritapahtumat ovat pudonneet pois tapahtumapaikkojen ohjelmistoista.

Viruskevät vie nyt mennessään muun muassa Tanssin viikot huhtikuun loppupuolelta ja suuri lovi syntyy myös lastenkulttuurin kentälle Toteemi- ja Pessi-lastenkulttuurikeskusten toiminnan vähentymisenä.

Peruutukset koskevat myös Lumosalia, Lummesalia ja Kulttuuritalo Martinusta. Kulttuuritehdas Vernissasta ei vielä ole kiirinyt mittavampia peruutustietoja.

Puoli kuudelta tänään piti Martinuksessa alkaa Suuren Muumikonsertin. Konsertti peruttiin, mutta sen näkeminen on vielä mahdollista, jos malttaa odottaa elokuun 14. päivään.

– Nyt ostettu lippu pätee tuolloin edelleen, mutta toki lipun voi myös palauttaa, kulttuuritalojen päällikkö Christian Sandström sanoo.

– Lipun palauttamisen takaisinmaksun kanssa tulee asioida suoraan Lippu.fi:n kanssa, hän ohjaa ja kehottaa varautumaan myös siihen, että takaisinmaksun toteutumisessa voi mennä vallitsevan tilanteen vuoksi hyvinkin pitkään. Tapahtuman kohdalta Lippu.fi:stä löytyy suora linkki, jossa palautusta voi hakea lipun numerolla. Liput voi palauttaa Lippu.fi:lle myös postitse.

– Kaikki omat tapahtumamme perumme ja yritämme saada siirrettyä niitä toiseen ajankohtaan, Sandström kertoo ja toteaa että tilavuokraajien tapahtumien osalta asiat ovat vielä selvityksessä.

Vantaan kaupunki peruu maan hallituksen linjan mukaisesti kaikki omat isot yli 500 hengen tapahtumansa.

– Mutta myös tätä pienempien järjestämistä rajoitetaan reippaasti ja samaa suositellaan kaikille tapahtumajärjestäjille, kaupungin viestintäjohtaja Päivi Rainio ilmoittaa.

Peruspalveluihin ei hänen mukaansa tällä haavaa puututa.

– Esimerkiksi nuorisotilat päädyttiin pitämään auki, koska vaihtoehtona saattaisi olla nuorten hakeutuminen toisaalle paljon suurempien ihmismäärien joukkoon, kuten vaikkapa kauppakeskus Jumboon.

Myöskään käyttövuoroja kaupungin tiloissa ei peruta, vaan seurat saavat ainakin toistaiseksi tehdä päätöksiä itsenäisesti.

Vielä Vantaan kulttuurielämä kuitenkin pihisee. Teatterikentällä toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti lukuun ottamatta Vantaan Näyttämöä, joka on perunut näytökset toukokuun loppuun asti. Myös teatterin Martinukseen 27. päiväksi maaliskuuta varaama Badding-gaalakonsertti jätetään pitämättä.

Teatteri Vantaan, Tikkurilan Teatterin sekä Teatteri- ja Sirkuskoulun ja Tanssiteatteri Raatikon toiminta jatkuu keskeytyksettä. Teatterit kuitenkin seuraavat tilannetta päivittäin ja niiden nettisivuilta löytyy tuorein tieto mahdollisista muutoksista.

Kaupunginmuseo ja Taidemuseo Artsi näyttelyineen ovat auki, mutta oheistapahtumista ja yleisöopastuksista riisuttuina.

Viihdepuolella Sokos Hotel Vantaan suosittu menopaikka, ravintola Tulisuudelma pisti ovensa toistaiseksi kokonaan säppiin, kun taas esimerkiksi tuhannen asiakaspaikan ravintola Shamrockista kerrottiin tänään, että toimintaa jatketaan rajoittamalla asiakasmäärä 500 henkilöön.

Yrittäjä Reino Kallion mukaan joitakin asiakas- ja yksityistilaisuuksia on peruttu.

Tänään ravintolassa esiintyy Dilemma, huomenna lavalle nousevat Maustetytöt.