Apteekkariliitto joutui rajoittamaan kipu- ja kuumelääkkeiden myyntiä – "Käsidesin raaka-aineiden saatavuudessa on ollut ongelmia"

toimitus

Apteekkariliitto ohjeisti aamupäivällä apteekkeja rajoittamaan kipu- ja kuumelääkkeiden myyntimääriä saatavuuden varmistamiseksi. Koronavirusuutisointi on näkynyt apteekeissa lisääntyneenä kipu- ja kuumelääkkeiden kysyntänä.

– Suomessa on velvoitevarastointilakiin perustuva kuuden kuukauden varmuusvarasto kipu- ja kuumelääkkeistä, joten lääkkeiden hamstraamiseen ei ole syytä, Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler rauhoittelee tiedotteessa.

Koronavirustilanteen aiheuttama asiakkaiden huoli näkyy apteekeissa lisääntyneinä kysymyksiä, joihin halutaan terveydenhuollon ammattilaisen näkemyksiä, tiedottaa Apteekkariliitto. Osa apteekeista on aloittanut käsidesin valmistuksen, mutta raaka-aineiden saatavuudessa on ollut ongelmia.

Hamstraamiseen ei tiedotteen mukaan ole tarvetta myöskään Apteekkariliiton perjantaina apteekeille tekemän kyselyn tulosten mukaan. Lähes kaikissa kyselyyn vastanneissa apteekeissa kipu- ja kuumelääkkeiden varastot riittävät seuraavaan lääketukun toimitukseen saakka. Jo lauantaina 14. maaliskuuta puolet Suomen apteekeista saa lääketukuista täydennystä varastoihinsa, ja loputkin maanantaina, sanotaan tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Hus ei enää testaa kaikkia koronavirusepäilyjä – tässä lista testattavista ryhmistä
    13.3.2020 15:55

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut