Mielipide: Puistoista on puutetta, ei kaupoista – Vantaanlaaksoa nakerretaan pala palalta

Koukkuniityn leikkipuisto joutuu näillä näkymin siirtymään läheisen Hämeenlinnanväylän liikenteen aiheuttaman melun ja pienhiukkasten vuoksi. Arkisto/Marika Lumme

toimitus

Tiesinhän minä tämän, mutta riipaisi, kun asia löytyi oikein präntättynä Vantaan kaupungin Asukaslehden (2/2020) sivuilta. Kotikyläämme nakerretaan kahdesta suunnasta.

Ensinnäkin Koukkuniityn leikkikenttä aiotaan siirtää Minne, siitä ei ole tarkkaa tietoa. Perusteena on liikennemelu ja liikenteestä aiheutuvat pienhiukkaset.

Tie kuuluu valtiolle. Meluaidan rakentamiseen valtionhallinnon alaiselta ely-keskukselta ei löydy rahaa. Kaupunkikaan ei ole vakuuttunut, poistaisiko aita pienhiukkasongelman. Parantaisi ainakin, ja hyvä lisäkikka saattaisi olla istuttaa puustoa tien itäpuolelle.

Heittääkö logiikka, kun toisaalla alueen eteläpäähän aiotaan ahtaa Lidlin ostosparatiisi pienen metsikön paikalle Hämeenlinnantien ja Vantaanlaaksontien väliin. Siitä ei kai sitten aiheudu melua ja pienhiukkasia lähellä asujille, mitä nyt parkkialueella pörrätään, käynnistellään ja sammutellaan moottoreita.

Liikennetiheys ja melu pienellä asuinalueellamme on jo nyt riittävän suuri ongelma autoineen ja laskeutuvine lentokoneineen.

Vantaanlaaksossa on hyvin lähitarpeet tyydyttävä elintarvikekauppa. Se sijaitsee kävelymatkan päässä jokaiselle. Suurempia kauppoja ja liikekeskuksia on likellä Martinlaaksossa, Louhelassa ja Myyrmäessä. Kulkuyhteydetkään eivät ole huonot.

Puistoista meillä on puutetta, ei kaupoista.

Otto Favén,vantaanlaaksolainen

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaanlaakson asukkaat vaativat meluaitaa: "On aivan järjetöntä, että leikkipuisto ja päiväkoti siirretään melun vuoksi" 27.2.2020 8:05
  2. Meluarvot ylittyvät myös päiväkodin pihalla – Kaupunki: Tilanne on tunnistettu 8.2.2020 7:10
  3. Meluarvot ylittyvät vantaalaisessa leikkipuistossa, jolle etsitään uutta paikkaa – "Melutaso on tällä hetkellä aivan toinen kuin silloin, kun leikkipuisto valmistui" 5.2.2020 6:35

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut