Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Ilmiö Myyrmäessä: Ostoskärryt työnnetään kotiovelle saakka – Torin laitaan kertyi yli 30 kärryn letka

Ohikulkija ikuisti yli 30 ostoskärryn letkan Myyrmäen Meripihkatorin laidasta tiistaina. Kärryjä kertyy taloyhtiöiden pihoille kun asiakkaat työntävät ostoksiaan koteihinsa vajaan puolen kilometrin päässä olevasta kauppakeskus Myyrmannista.

– Myyrmannin parkkiin on siitä vielä matkaa. Mitenkään ei voi ajatella, että kauppakeskus niitä siitä huolehtisi.

Ohikulkijan mukaan talojen pihoille kulkeutuvat ostoskärryt ovat tuttu ja yleistyvä ilmiö alueella.

Ongelma on tunnistettu myös Myyrmannin Citymarketissa.

– Kärryjen vieminen on lisääntynyt viime aikoina. Se tuottaa harmia meille ja taloyhtiöille, toteaa kauppias Kari Salminen.

Kärryjen hakeminen takaisin ja niiden puhdistaminen ja mahdollinen kunnostaminen tuottavat kaupan henkilökunnalle lisätyötä.

Salminen kertoo, että kauppa tehostaa jatkossa valvontaa, jotta kärryt eivät lähde asiakkaiden matkaan.

Kauppa voi muun muassa kameravalvonnan avulla puuttua tilanteisiin, joissa asiakas lähtee työntämään kärryjä kotiaan kohti.

Citymarketilla ja S-marketilla on Myyrmannissa yhteiset kärryt, joissa on kaikissa kolikolla tai poletilla toimiva lukitussysteemi.

Meripihkatorin tiistaisen kärryletkan palautuksen kauppakeskukseen hoiti paikallinen ravintoloitsija hinaamalla kärryt auton perässä kauppakeskukselle.

Letkan palauttamisen jälkeen lähialueelle alkoi kerääntyä taas uusia kärryjä.