Rauli Somerjoen musiikki soi gaalakonsertissa – Vantaan Näyttämö kerää varoja "spektaakkelimaiseen" kesänäytelmään Baddingistä

Armi Suojanen

Vantaan Näyttämö kerää kesänäytelmän toteuttamista varten rahaa gaalakonsertilla, joka pidetään Kulttuuritalo Martinuksessa 27. maaliskuuta.

Varainkeruulla harrastajateatteri varmistaa, että ensi kesän Tähdet, tähdet -musiikkinäytelmästä voidaan tehdä "spektaakkelimainen", kertoo gaalakonsertin koordinaattori ja näytelmän apulaisohjaaja Sanna-Mari Kirjalainen

– Haluamme, että pystymme tuottamaan Rauli Somerjokea kunnioittavan, hienon kesäteatteriesityksen.

Sen ohjaa Kimmo Tähtivirta Musiikkinäytelmä, jonka ensi-ilta on 6. kesäkuuta, kertaa Somerjoen elämäntarinan.

Navetan ylisillä nähtävään esitykseen vaaditaan kunnollista tekniikkaa ja hyvää äänentoistoa, sillä näytelmän perusta on Somerjoen lauluissa, ja laatu maksaa.

– Olemme voittoa tavoittelematon yhdistys eikä meillä ole varoja säästössä. Siksi tarvitaan lisätuloja, Kirjalainen selittää.

Vantaan Näyttämön aiemmat näytelmät eivät ole olleet yhtä kalliita toteuttaa kuin suunniteltu toteutusmuoto Tähdet, tähdet -näytelmästä. Ja ne on voitu Kirjalaisen mukaan tehdä "penniä venyttämällä"

Gaalakonsertissa kuullaan Somerjoen (1947–87) musiikkia laidasta laitaan. Somerjokihan esitti mitä erilaisempia kappaleita rokista perinteiseen tanssimusiikkiin. Hän myös sävelsi ja sanoitti.

Konsertissa laulavat muun muassa molemmat Tähdet, tähdet -näytelmässä eri ikäisenä Raulia esittävät näyttelijät, Arttu Lavi (nuori) ja Terho Marlo (vanhempi).

Koe-esiintymisellä ei haettu näyttelijöitä, joiden ääni muistuttaisi Somerjokea, sanoo Kirjalainen.

– Fyysiset ominaisuudet ratkaisivat valinnat.

Laulajia säestää konsertissa Helsingin Juhlaveikot -yhtye, joka ei kuitenkaan esiinny kesänäytelmässä.

– Kesällä meillä on omat soittajat.

Pikanttina lisänä varainkeruukonsertissa on se, että Martinuksessa esiintyy myös Somerjoen Kari-veljen tytär, Voice of Finland -kilpailustakin tuttu Katri Somerjoki Teatterin yhteys veljentyttäreen tuli Vantaan Näyttämön Badding-klubilla, jossa hän vieraili.

Konsertti pidetään Martinlaaksossa eikä teatterin omalla näyttämöllä Hiekkaharjussa, koska Kulttuuritalo Martinuksen puitteet ovat hyvät.

– Omissa tiloissa, navetan ylisillä, emme voi kylmään aikaan järjestää tapahtumaa ja Martinus on myös meidän yhteistyökumppanimme, Kirjalainen sanoo.

Koronaepidemian vuoksi konsertti on peruttu.

Konsertti

Vantaan Näyttämö järjestää Badding-gaalakonsertin Kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36) pe 27.3.

Esiintymässä näyttelijöitä ja Helsingin Juhlaveikot -yhtye.

Konsertti alkaa klo 19 ja kestää väliaikoineen noin kaksi tuntia.

Peruslippu maksaa 20 euroa ja VIP-lippu 50 euroa. Lippuja myy lippu.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut