Vantaalle saapuu tällä viikolla yli tuhat voimistelijaa ympäri maailmaa – Japani ja Italia jättävät kilpailut väliin koronaviruksen vuoksi

Joukkuevoimistelun maailmancupin ensimmäinen osakilpailu kokoaa Vantaalle tällä viikolla tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa. Samassa yhteydessä Myyrmäessä Energia-areenalla kilpaillaan juniorien Challenge Cup ja kansainvälinen Yvette Trophy -kilpailu.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavan Sport Club Vantaan toiminnanjohtaja Eevakaisa Niemen mukaan tapahtumaan odotetaan noin 1 300 urheilijaa ja noin 2 000 katsojaa. Lisäksi tapahtuman järjestelyjoukoissa on satoja vapaaehtoisia.

Odotettu kävijämäärä on siis lähes 4 000 henkilöä, vaikka muun muassa Japani, Italia ja Bulgaria ovat koronaviruksen vuoksi peruneet tulonsa.

Niemi kertoi maanantaina, että kisat järjestetään.

– Ainakin tällä hetkellä tilanne on se, että ei ole tehty päätöstä, että kisat peruttaisiin, Niemi sanoi.

– Olemme jo pidempään tehneet THL:n kanssa yhteistyötä. Luotamme THL:n riskiarvioon, hän jatkoi.

Niemen mukaan koronavirustilanne huomioidaan kisajärjestelyissä.

– Kiinnitämme siivoukseen erityistä huomiota. Tämä tarkoittaa, että katsomme, että saippuaa ja käsidesiä on riittävästi, samoin käsipapereita. Olemme ohjeistaneet joukkueita käsihygieniassa ja kannustaneet välttämään kättelyä sekä lajillemme tyypillisiä poskisuudelmia, Niemi selvitti.

Kansainvälisen kilpailun saaminen Vantaalle on Niemen mukaan upea asia.

– Tämä on ainut kansainvälinen kilpailutapahtuma Suomessa tänä vuonna. On mahtavaa, kun pääsemme seuraamaan lajin huippujen suorituksia kotikunnassa, hän korosti.

Kisoihin on tulossa joukkueita muun muassa Venäjältä, Virosta, Valko-Venäjältä, Itävallasta, Kanadasta ja Espanjasta.

– Kansainvälisten kisojen järjestäminen on iso ponnistus, joka vie meiltä viikon verran, vaikka kisat kestävät neljä päivää. Me hoidamme esimerkiksi joukkueiden kuljetuksen lentokentältä hotelleihin, Niemi kertoi.

Torstaina käynnistyviin kilpailuihin osallistuu lähes 100 vantaalaista voimistelijaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut