Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taitoluistelun kohuvalmentaja takaisin töihin kilpailukiellosta huolimatta: "Jouduimme mediahyökkäyksen kohteeksi" – liitto miettii seuran erottamista

Käyttäytymisellään ja valmennustavallaan kohun herättänyt muodostelmaluistelun valmentaja Mirjami Penttinen on palannut tehtäviinsä. Kiusaajavalmentajaksikin nimetty Penttinen pääsi takaisin valmentamaan seuransa HSK:n (Helsingfors Skridskoklubb rf/Helsingin Luistinklubi ry) sunnuntaista alkaen.

Seuran mukaan paluu valmennustyöhön tapahtuu vaiheittain SM-seniori- ja SM-juniorijoukkueisiin painottuen.

– Tapausta on käsitelty näkyvästi ja Penttisen kohtelu julkisuudessa on ollut epäinhimillistä. HSK:n hallitus pitää seitsemän viikon hyllytystä riittävänä työoikeudellisena toimenpiteenä kurinpitolautakunnan ratkaisun johdosta, seura tiedottaa.

Seuran hallitus korostaa tiedotteessa, että Mirjami Penttinen on nykyisellä, keväällä 2019 alkaneella kaudella muuttanut toimintatapojaan eikä huomautuksia hänen valmennuksestaan ole tullut.

HSK:n hallituksen päätös on yllättävä, koska Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta antoi tammikuussa Mirjami Penttiselle vuoden kilpailukiellon. Rangaistus oli ankarin mahdollinen toimenpide.

Liiton mukaan seura ei ole ollut asiasta etukäteen yhteydessä liittoon.

– Liiton suhtautuminen asian vakavuuteen ei ole muuttunut. Nyt kun seuran tänä vuonna vaihtuneen hallituksen näkemys on muuttunut aiemmasta, meidän on harkittava jatkotoimenpiteitä seuran suhteen, Suomen Taitoluisteluliiton hallituksen puheenjohtaja Laura Raitio toteaa tiedotteessa.

Liitto ilmoittaa, että seuraavana toimenpiteenä voi vakavimmillaan olla HSK:n erottaminen Suomen Taitoluisteluliiton jäsenyydestä. Asiaa käsitellään hallituksen kokouksessa 23.4.2020.

– Emme voi katsoa läpi sormien niiden nuorten kokemuksia, jotka ovat kokeneet epäasiallista käytöstä seuran valmentajien taholta. Keskeinen edellytyksemme kaikille jäsenseuroille on se, että jokainen valmennuskerta on kaikille harrastajille turvallinen, iloa tuottava ja kannustava, Raitio ilmoittaa.

Mirjami Penttinen itse julkaisi asiasta tiedotteen Facebookissa joukkueensa sivulla. Hän kokee tulleensa median mustamaalaamaksi.

– Median varassa olleiden ihmisten kokema mielipaha on ymmärrettävää. Luotu kuva minusta on ollut niin julma ja mustavalkoinen, että olisi ollut liikaa pyytää tässä tilanteessa myötätuntoa tai kokonaiskuvan hahmottamista, Penttinen kirjoittaa – Työnantajani on vapaaehtoisvoimin toimiva seura, niin kuin hyvin moni muukin urheiluseura tässä maassa. Esimieheni ovat tavallisia ihmisiä, jotka tekevät seuratyötä talkoovoimin rakkaudesta lajiin. Heillä tai itselläni ei ole ollut valmiuksia ja osaamista kohdata näin laajamittaista mediahyökkäystä, Penttinen kirjoittaa.

Edit: Poistettu väite siitä, että seura olisi kumonnut Mirjami Penttisen kilpailukiellon.Seura ei voi kumotakilpailukielltoa.