Martinuksella menossa runsain tapahtumakevät ikinä – martinlaaksolainen kulttuuritalo näkyy myös Voice of Finland -kisan näyttämönä

Leena Koivisto

Kulttuuritalo Martinus on nyt elämänsä kunnossa.

– Näin laajasti erityyppisiä tapahtumia ja näin kattavasti eri kohderyhmille ei ole ollut tarjolla koskaan aikaisemmin, kulttuuritalojen päällikkö Christian Sandström luonnehtii.

Ohjelmistoa varten punotaan kaiken aikaa uusia suunnitelmia.

– Koska Martinus on suurin kulttuuritalo Vantaalla, pidän velvollisuutenamme sitä, että ihan kaikkien olisi mahdollista löytää täältä katsottavaa ja kuultavaa.

Pitkään pienellä budjetilla sinnitellyt talo sai toimintaansa vuonna 2018 kaupungilta yli sadantuhannen euron lisäpotin. Martinus kiitti ja vastasi toivotulla tavalla: kasvatti kävijämääränsä ennätykseen ja toteutti tulostavoitteen yli sataprosenttisesti.

Iso ilonaihe on myös vahvistunut tuotantotiimi, johon päällikkö mukaan laskien kuuluu viisi henkilöä. Uusimpana tulijana on tuottaja Riikka Kamparan vajaa kuukausi sitten rinnalleen saama yli 60 hakijan joukosta valittu kollega, tuottaja Anne-Maria Mäkelä Molemmat tuottavat omia tapahtumia Martinuksen lisäksi myös Korson Lumoon.

Teknisen tiimin vahvuus on viitisen henkilöä, joskaan kaikki eivät kuulu vakituiseen henkilökuntaan.

– Silloin, kun taloon tulin, tuotantotiimi olin lähinnä minä ja toimistosihteeri, Sandström vertaa vuoden 2017 tilanteeseen.

Näkyvyyteen voidaan panostaa aiempaa voimakkaammin.

– Alkuvuodesta toteutettiin muun muassa bussikampanja. Tarkoitus on lisätä markkinointia myös tilavuokraajien suuntaan, Kampara kertoo.

Valtakunnallista näkyvyyttä Martinus sai viime joulukuussa MTV3-kanavalla Lastenklinikoiden Kummien hyväntekeväisyyskonsertin esityspaikkana sekä Skamin teatteriversiosta. Joulukuussa salissa kuvattiin myös Voice of Finlandin osakilpailuja, joista ensimmäinen nähtiin Nelosella perjantaina.

Vuoden alusta uudistettiin lippukäytäntöä lopettamalla lippujen myynti paikan päältä. Samalla ostamismahdollisuus laajeni kaikkiin R-kioskeihin kanavaksi lippu.fi:n rinnalle.

– Tuntia ennen tapahtumaa lipun voi edelleen ostaa luukulta omiin esityksiimme ja joihinkin vierailuesityksiin, Sandström kertoo.

Kaiken ytimenä Martinus pitää edelleen lähialueen asukkaita ja toimijoita, joiden mielipiteitä ja toiveita tapahtumista halutaan kuulla.

– Meihin kaikkiin voi ottaa suoraan yhteyttä. Paikalliset taiteilijat saavat mielellään myös ehdottaa meille yhteistyökuvioita, kolmikko rohkaisee.

Asukkaiden toivotaan tuntevan Martinuksen yhä vahvemmin omakseen, "meidän taloksi". Rentoa arki-illan viettoa lämpiössä livemusiikin parissa tarjoaa esimerkiksi torstaina käyntiin pyörähtänyt M-klubi.

Vielä helpompaa piipahtelu taloon olisi, jos siellä olisi päivittäin auki oleva kahvila. Ja terassi lämpiön ikkunaseinän takana.

– Mutta nämä ovat vain haaveita, päällikkö toteaa.

Tapahtumia

Pe 20.3. klo 19. Honey B. & the T-Bones.

La 28.3. klo 19. Palefacen juhlakiertue, Helsinki–Shangri-La-levyn ilmestymisestä 10 vuotta.

Ma 30.3. klo 19 ja ti 31.3. klo 14. Yhtä matkaa. Näytelmä kahden ihmisen kohtaamisesta, rooleissa Seela Sella ja Puntti Valtonen.

To 2.4. klo 19. M-Klubi tarjoilee monikulttuurillista musiikkia lämpiössä. Esiintymässä Cuejero & Anette Åkerlund. Liput 6 e.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaan Skamin näki yli 3 000 katsojaa – kausi päättyi loppuunmyytyyn esitykseen 19.11.2019 11:30
  2. Taidereitti juhlistaa 50-vuotiasta Martinlaaksoa: Valokuvateoksissa asemalta Kulttuuritalo Martinukseen on mukana myös asukkaiden ajatuksia 15.8.2019 9:05
  3. Tiina Brännare ohjaa Martinukseen SKAMin 26.5.2019 9:35
  4. Christian Sandström: Näyttelijän taustasta on hyötyä Martinuksen pomona 27.12.2017 8:10

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut