Vantaa ennen ja nyt: Tikkurilan puisista liikerakennuksista on säilynyt vain yksi – muistatko aikoinaan asioineesi tässä kohteessa?

toimitus

Entinen apteekkitalo Tikkurilan vanhaa rautatieasemaa vastapäätä valmistui vuonna 1950. Tikkurilan apteekki oli alun perin niin sanottu siirtoapteekki, joka talvisodan jälkeen 1940 siirsi toimintansa Etelä-Karjalasta Uukuniemeltä Tikkurilaan.

Toiminta käynnistyi ensin Talvikkitien ja Tikkurilantien kulman pienessä puutalossa, joka on myöhemmin purettu. Apteekkari Elsa Lindeqvist-Leikola rakennutti oman liike- ja asuintalon Ratatielle.

Apteekkitalo on ainut Tikkurilan puisista liikerakennuksista nykypäivään asti säilynyt kohde. Rakennus on todettu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi rakennusperintökohteeksi Vantaan kaupunginmuseon inventoinneissa.

Apteekki sijaitsi Ratatien talossa vuosina 1950–1974 kunnes sen toiminta siirtyi uuden terveysaseman taloon Kielotielle. Puinen liikerakennus on kuitenkin edelleen paikallaan ja Vantaan nuorisopalvelut on hallinnoinut sen tiloja viime vuosikymmenet.

Rakennuksessa on järjestetty muun muassa kädentaitopajoja ja pidetty sanataidekoulua.

Anne Silanto

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristöympäristökohteisiin. Kirjoittajat ovat museon henkilökuntaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut