Viisi vantaalaista sai urheilun ja liikunnan ansiomerkkejä

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on myöntänyt yhteensä 218 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin sekä urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Tunnustuksen saaneissa on viisi vantaalaista.

Korkeimman eli ansioristin kultaisena sai liikuntaneuvos Auvo Niiniketo. Niiniketo on unnettu kamppailulajien pioneeri Suomessa.Tunnustusta anoi Helsingin Ju-jutsuklubi.

Ansioristi myönnettiin liikuntasuunnittelija Sauli Heinoselle (anojana Suomen Valmentajat), toimitusjohtaja Pekka Mäkelä (HVS-Tennis).

Ansiomitalin kullattuna sai tekninen myyjä Mika Aaltonen (Helsingin Ju-jutsuklubi) ja ansiomitalin toimittaja Timo Pulkkinen (AKK-Motorsport).

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää henkilöille, jotka ovat toimineet aktiivisesti paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä.

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Ansiomerkit myönnetään urheiluvaikuttaja ja professori Ivar Wilskmanin (1854–1932) syntymäpäivänä 26. helmikuuta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut