Viisi vantaalaista sai urheilun ja liikunnan ansiomerkkejä

toimitus

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on myöntänyt yhteensä 218 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin sekä urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Tunnustuksen saaneissa on viisi vantaalaista.

Korkeimman eli ansioristin kultaisena sai liikuntaneuvos Auvo Niiniketo. Niiniketo on unnettu kamppailulajien pioneeri Suomessa.Tunnustusta anoi Helsingin Ju-jutsuklubi.

Ansioristi myönnettiin liikuntasuunnittelija Sauli Heinoselle (anojana Suomen Valmentajat), toimitusjohtaja Pekka Mäkelä (HVS-Tennis).

Ansiomitalin kullattuna sai tekninen myyjä Mika Aaltonen (Helsingin Ju-jutsuklubi) ja ansiomitalin toimittaja Timo Pulkkinen (AKK-Motorsport).

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää henkilöille, jotka ovat toimineet aktiivisesti paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä.

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Ansiomerkit myönnetään urheiluvaikuttaja ja professori Ivar Wilskmanin (1854–1932) syntymäpäivänä 26. helmikuuta.

Aiheeseen liittyvää

  1. IL: Presidenttien turvamiesten työ kaukana glamourista – "mörköjä nähtävä oikeassa paikassa" 15.7.2018 9:13

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut