Anna Inginmaa on nyt myös levyn nimi – Vantaalainen jazzlady heitti taitonsa peliin sekä laulajana että biisintekijänä

Musiikki: Vantaalainen jazzlady heitti taitonsa peliin sekä laulajana että biisintekijänä.

On sääli, että Tikkurilassa asuvan Anna Inginmaan ensimmäisen soololevyn julkaiseminen osui suoraan koronan ja sen mukanaan tuomien rajoitusten alle. Sääli siksi, että julkaisuun liittyvät keikat siirtyivät nyt hamaan syksyyn.

Inginmaan taito käyttää sävykästä ääntään monenlaisten tunnelmien luomiseen kun saa vielä lisäkorostuksen laulajan live-esiintymisissä, joissa hän kykenee koko persoonallaan uppoutumaan yhtä hyvin sielukkaisiin syvyyksiin kuin showtyylisempään irrotteluun.

– Hämmentävää aikaa, sanoo Inginmaa itse ja myöntää, että tärkeiden keikkojen peruuntuminen harmitti ensin.

– Ne ovat itsellenikin sitä parasta antia.

Harmitus hävisi kuitenkin nopeasti, kun tilanteen vakavuus valkeni.

– On niin isoista asioista kysymys, että ei pidä olla tahditon ja murehtia, saako oma levy nyt mitään huomiota. Olen vain kiitollinen siitä, että saimme sen tehtyä ja että levy on ulkona. Nythän kaikki muu vain siirtyy.

Inginmaa luonnehtii tilanteen olevan absurdi, mutta se on kaikille sama. Musiikki ehkä kuitenkin löytää tiensä kuulijoiden korviin.

– Koen, että nyt jos koskaan taiteella on iso merkitys ihmisten henkisten hyvinvoinnin kannalta.

Jo pitkään jazzhenkistä musiikkia esittänyt Inginmaa halusi tehdä jazzlevyn. Artistin nimeä kantavalla Stupido Recordsin levyllä kuullaan sekä hänen omia sävellyksiään ja tekstejä että myös jazzpianisti Seppo Kantosen sävellyksiä Timo Kiiskisen sanoituksin. Yhtyeessä soittavat Arto Ikävalko (piano), Joonas Tuuri (kontrabasso), Mikko Karjalainen (trumpetti) ja Ville Luukkonen (rummut).

– Levy on yhdistelmä, jossa ei ole teemaa. En halunnut rajata biisejä mitenkään tarkasti. On herkkää tunnelmointia ja vähän dramaattisempaa, samoin rytmiä ja kiihkeää tunnelmaa, Inginmaa luonnehtii.

– Kokonaisuudesta kuultaa läpi tietty elokuvamaisuus.

Prosessi oli sävellyslähtöinen.

– Sitä johti tavallaan se, että kappale on tarpeeksi hyvä ja hieno. Samalla saatoin myös laulajana esitellä itseäni monipuolisesti.

Lisäksi Inginmaa halusi yhdessä bändin kanssa sovitetuilla omilla kappaleillaan jättää musiikintekijänäkin kädenjälkensä, tuoda esille, että ei ole pelkästään muiden tekemien laulujen tulkitsija.

Levynteossa auttoivat jazzklubit, joita Inginmaa on tuottanut Kulttuuritehdas Vernissaan ja joita syksyllä on luvassa lisää, mikäli tilanne muuttuu.

– Kokeilin yleisön edessä jo joitain kappaleita ja sain paljon osviittaa vastaanotosta.

Jazz on aina ollut Inginmaalle tärkeää, mutta hän kannustaa genrelle vieraita kuulijoita unohtamaan rajat.

– Tässä ei ole mistään freejazzista kysymys. Kappaleissa on pop-rakenteet, ihan selkeät A- ja B-osat.

Syksyyn Inginmaa valmistautuu noudattamalla tiukasti tapaamisrajoituksia ja syömällä sekä ulkoilemalla hyvin. – Suunnitelmissa on muiden keikkojen lisäksi myös oma big band -ohjelmisto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut