Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Nykästä esittävä näyttelijä joutuu nyt muuttamaan näytelmää – "Kamala uutinen, olen shokissa"

Monien muiden tavoin vantaalainen näyttelijä Tatu Mönttinen sai tiedon mäkihyppylegenda Matti Nykäsen kuolemasta maanantaina aamulla.

– Kamala uutinen. Olen shokkitilassa, Mönttinen kuvaa.

Jo tiistaina hänellä on kaksi esitystä Kanneltalossa monologinäytelmällään Matti Nykänen – Hyppy Sumuun

Näytelmän ensiesitys oli viime marraskuussa ja Mönttisen kiertue jatkuu pitkin kevättä eri puolilla Suomea – ja muutaman kerran ulkomaillakin, muun muassa Fuengirolassa.

– Kaikki esitykset on tarkoitus pitää, mutta loppua täytyy muuttaa, sanoo Mönttinen.

Hän tähdentää, että monologi on kunnioittava Matti Nykästä kohtaan. Siinä ei naureskella kohteelle, vaan nähdään ihminen mediamylläkän keskellä.

Myönteistä palautetta saaneen näytelmänsä Mönttinen esitti viimeksi runsas viikko sitten Oulussa loppuunmyydylle katsomolle.

Esityksen rakenne säilyy Mönttisen mukaan jatkossakin samana.

– Vain loppupuheenvuoroa minun on muutettava, sillä kuolinuutinen muutti sen luonnetta. Olen siinä toivottanut Matille pelkkää hyvää ja toivonut hänen löytävän oman paikkansa.

Myös hiljainen hetki Matti Nykäsen muistolle on tarkoitus sisällyttää esitykseen.

Monologinäytelmänsä Mönttinen kirjoitti itse. Sitä varten hän luki erittäin paljon Nykäsestä kirjoitettua ja katsoi videoita.

Dokumentaarisessa näytelmässä kaikki sanottu on sanottu myös oikeasti.

– Olen elänyt Matin nahoissa vuoden verran. Siksi nyt tuntuukin kuin olisi läheinen ihminen kuollut, vaikka en ole henkilökohtaisesti Mattia tavannutkaan.

Mönttisellä oli tarkoitus mennä Nykäsen keikalle Lauttasaareen helmikuun loppupuolella. Hän oli myös kutsunut Nykäsen katsomaan omaa esitystään tämän managerin välityksellä.

– Yritys oli kova, mutta emme ehtineet nähdä.

Matti Nykäsen perheelle ja läheisille Tatu Mönttinen osoittaa syvimmän osanottonsa.

Matti Nykänen – Hyppy sumuun -monologinäytelmä on muun muassa Teatteri Vantaassa 14. helmikuuta sekä 1. maaliskuuta.