Matti Nykänen on kuollut – Seiska: Menehtyi yllättäen kotonaan viime yönä

Mäkihypyn nelinkertainen olympiavoittaja Matti Nykänen on kuollut.

Asiasta kertoi ensimmäisenä7 Päivää -lehti verkkosivullaan Suru-uutisen vahvistimyöhemmin Nykäsen sisko Keskisuomalaiselle

NykäsenPia-vaimo sanoi Seiskalle, että Nykänen kuoli maanantain vastaisena yönä.Nykänenoli kuollessaan 55-vuotias.

Nykäsen kuolinsyy ei ole vielä tiedossa. Seiska kertoi aiemmin viime marraskuussa, ettäNykänen oli sairastunut diabetekseen.

LUE MYÖS: Matti Nykänen kuoli kotonaan arkisten töiden jälkeen – "Olemme surun murtamia", sanoo sisko.

Mäkihyppysankari Nykänen nousi Suomen kansan suosikiksi voittamalla MM-kultaa Oslossa 1982. Hän voitti urallaan muun muassa neljä olympiakultaa ja 8 MM-mitalia Nykäsen parhaat vuodet sijoittuivat 1980-luvulle, ja kovimmanhuuman nostiolympiamenestys Calgaryssa 1988

Nykäsen legendaarinen valmentaja oli Matti Pulli, jonka ex-hyppääjä tapasi ennen "maisterin" kuolemaaJyväskylässä sairasvuoteen äärellä.

2000-luvullaNykänen teki uraa menestyksekkäänä laulajana ja hänet tunnettiin ahkerana keikkailija. Nykänen kertoi viime marraskuussa Mäntsälän Uutisille, että hänellä oli keikkoja kerran viikossa. Lue lisää tästäVimeisen keikkansa Nykänen teki viime viikonloppuna Helsingissä.

Huiman urheilu-uran tehnytNykänen seurasi Suomen mäkihyppymaajoukkueen alhoa viime vuoden hieman turhautuneena. Hän vitsaili jopa, että vetää vielä itse hyppyhaalarit ylleen.

(Juttu jatkuu videon jälkeen.)