Kaupunki halusi Kivistöön kohtuuhintaisia asuntoja – neliöhinnaksi tulikin lähes 5 000 euroa

RAHA "Rakennusala on korkeasuhdanteessa", muistuttaa apulaiskaupunginjohtaja.

Kivistöön rakennetaan kohtuuhintaisia asuntoja uusin eväin, uutisoi Vantaan Sanomat lokakuussa vuonna 2016 Tarkoituksena oli taata kohtuuhintaisten kotien valmistuminen sillä, että kilpailulla valittava rakennuttaja saa kaupungilta maata ”huomattavan edulliseen hintaan”. Asunnot tulevat Kivistön vanhan koulun tontille.

Neliöhinta on korkeampi mitä toivoimme."

Nyt on varmaa, että mainittujen huoneistojen neliöhinta tulee olemaan yli 4 800 euroa. Onko lähes 5 000 euroa neliöltä maksava vantaalainen kerrostalokoti kohtuuhintainen?

– Tuo neliöhinta on korkeampi mitä toivoimme, mutta rakennusala on korkeasuhdanteessa, vastaa Vantaan maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä

Vantaan asumisasioiden päällikkö Tomi Henriksson toteaa hinnan olevan korkea, mutta pyytää vertamaan sitä muiden Kivistön uudiskohteiden neliöhintoihin.

Asuntojen.hintatiedot.fi-palvelusta selviää, että uudiskohteissa yksiöiden neliöhinnat vaihtelevat noin 4 900 euron ja 7 100 euron välillä. Vastaava vaihteluväli on kaksioissa 3 900 eurosta 5 600 euroon ja kolmioissa noin 3 500 eurosta noin 4 300 euroon.

Tilastokeskuksen taulukosta selviää, että koko maan uudiskohteiden neliöhintojen keskiarvo viime vuoden kolmannella neljänneksellä oli 4 144 euroa ja pääkaupunkiseudulla 5 179 euroa.

Rakennuttaja sai tontin hintaan 530 euroa per rakennettava kerrosneliö. Henriksson sanoo sen olevan kohtuullinen käypä hinta. Mistään aletontista tai huomattavan edullisesta maasta ei siis ollut kyse.

Penttilä korostaa kilpailussa arvioidun myös ehdotusten laatua.

– Hinta-laatusuhde on toteutettavaksi valitussa ehdotuksessa kohdillaan.

Myös Henriksson viittaa samaan todeten kilpailun voittaneen ehdotuksen olleen laatuun verrattuna kohtuuhintaisin tarjous.

–  Asuntojen neliöhintaan vaikuttavat kaikki rakennusratkaisut, muistuttaa Henriksson.

Pari vuotta sitten Penttilä kertoi, että asuntosijoittajat pidetään poissa sallimalla vapaarahoitteisten asuntojen osto-oikeus vain yksityishenkilöille. Sopimussakon uhalla tehdyssä rajauksessa on porsaanreikä.

– Yksityishenkilöiden osalta emme voi rajoittaa ostotarkoitusta, sanoo Penttilä nyt.

Yksityinen sijoittaja voi siis ostaa kohteesta asunnon myös eteenpäin vuokrattavaksi.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut