Luistelijat jäivät ilman maaleja Vantaan puistokentillä – "Ei kai pipolätkä ole yhtäkkiä muuttunut niin vaaralliseksi?"

Vantaalla puistokentillä odotellaan jääkiekkomaaleja. Kaupungin mukaan jääkiekkoilu ei oikein sovellu puistojen luistelualueille. Arkisto/Lotta Åberg

Marika Lumme

Ruskeasannassa asuva Tomi Laine on käynyt Harjusuon kentällä pelaamassa pipolätkää yli 30 vuoden ajan, mutta tänä talvena on toisin. Vantaan kaupunki ei ole toimittanut jääkiekkomaaleja kentälle, vaikka niitä on pyydetty.

– Viime vuosien ajan olen joka talvi laittanut viestiä kaupungille ja pyytänyt voisimmeko saada maalit. Ne ovat aina saapuneet seuraavalla viikolla, Laine kertoo.

Tänä vuonna kaupungin vastaus yllätti vantaalaismiehen. Kaupungilta tuli viesti, että viherkunnossapidon linjauksen vuoksi jääkiekkomaaleja ei enää toimiteta puistokentille turvallisuusmääräysten takia.

– En voi ymmärtää päätöstä. Ei kai pipolätkä ole yhtäkkiä muuttunut niin vaaralliseksi? Laine ihmettelee.

Laine on käynyt Harjussuon kentällä 10-vuotiaasta asti pelaamassa. Hän sanoo puistokentän pelissä lasten ja aikuisten pelaavan yhdessä ikään katsomatta.

– Tästä kärsii moni. Kenttä ammottaa nyt tyhjyyttään. Lähin kaukalo on meillä neljän kilometrin päässä, eivätkä lapset pääse sinne yksinään kulkemaan. Kaukalot ovat usein myös älyttömän täynnä, Laine sanoo.

Ei kai pipolätkä ole yhtäkkiä muuttunut niin vaaralliseksi?"

Vantaan Sanomat kysyi syytä uudelle linjaukselle Vantaan kaupungilta, josta todetaan, että puistokentät ovat pienehköjä, rakenteeltaan vaatimattomia kivituhkapintaisia kenttiä, jotka eivät täytä urheilu- ja pelialueille asetettavia vaatimuksia.

Puistojen kenttäalueet on tarkoitettu kaupungin mukaan lasten ja perheiden yhteiseen leikkiin ja liikuntaan, puistoihin jäädytettävät luistelualueet lähinnä lasten luisteluun ja pienten lasten luistelun opetteluun.

– Jääkiekkoilu ei puistojen luistelualueille oikein sovellu, kaupungilta todetaan.

Kysymykseen miksi muutos tehtiin juuri tälle talvelle, ei kaupungilta annettu vastausta.

Vantaalla jäädytetään talvikaudella sääolosuhteiden salliessa vapaaluistelualue kolmellekymmenelle puistokentälle. Tekojääkenttiä Vantaalla on neljä: Martinlaaksossa, Hiekkaharjussa, Korsossa ja Kartanonkoskella.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lasten harrastusmaksut voivat olla tuhansia euroja vuodessa – VJS myöntää tukea pienituloisille, luistelijoilla tukirahastoa ei ole
    27.1.2019 8:45
  2. Näille tekojääkentille pääsee Vantaalla luistelemaan viikonloppuna – kahdella kentällä jäädytys viivästyy
    23.11.2018 6:00

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut