USU: Sote-uudistus tuskin helpottaa vanhusten hoivan valvontaa – Kuntaliiton pomo: Sipilä ei ole ajan tasalla

Sote- ja maakuntauudistus eivät todennäköisesti tuo helpotusta vanhustenhoidon kehnon tilanteen valvontaan, arvioidaan Uutissuomalaisessa. Kuvituskuva. –  Sauvo Jylhä / Arkisto

Jari Pietiläinen

Vanhusten hoivan valvonta tuskin helpottuu sote- ja maakuntauudistuksessa. Kuntaliiton sosiaali- ja terveysyksikön johtaja Tarja Myllärinen näkee, että valvonta vain vaikeutuu. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Myllärisen mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei ole ajan tasalla väittäessään, että valvonta helpottuu. Jo lakiesityksessä on mainittu, että valvontaan tarvitaan lisäresursseja.

Sosiaali- ja terveysministeriöstä vahvistetaan Uutissuomalaiselle, että maakunnille on tulossa sote-uudistuksessa enemmän valvottavaa kuin kunnilla on tällä hetkellä.

Valvontaan arvioidaan tarvittavan merkittävästi lisää resursseja.

Valinnanvapauslakiesityksessä todetaan, että yksityisten palveluntuottajien liikevaihto kasvaisi sosiaalihuollon palveluissa noin 500–800 miljoonalla eurolla nykytilanteeseen verrattuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.