Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi olut on rakkaudentunnustus Myyrmäelle: "Helposti lähestyttävä, kaunis ja elämänmakuinen"

JUOMAT Fairytale of Myyr York syntyi kolmen kaveruksen kehittelystä.

Helposti lähestyttävä ja kaunis, Jani Peltosalo aloittaa. Heti perään hän lisää rosoinen ja elämänmakuinen.

– Vähän niin kuin Myyrmäki, Peltosalo päättää ja Jukka Kortelainen sekä Jyri Lujanen naurahtavat samanmielisyyden merkiksi.

Sellaiseksi he kuvailevat kehittämäänsä Fairytale of Myyr York -olutta. Olut on Indian Pale Lageria ja siinä on runsaasti humalaa. Alkoholia siinä on viisi prosenttia.

Olut on pantu lohjalaisessa UG Breweryssä, joka tarjoaa panimokapasiteettia ja valmistaa tilausoluita. Peltosalo ja Kortelainen ovat panimossa töissä. Lujanen on ihan muulla alalla, mutta nyt perhevapaalla.

Se on vähän niin kuin Myyrmäki."

Trioa yhdistää rakkaus Myyrmäkeen ja oluisiin. Kortelainen on myös Lujasen lanko.

– Olemme aiemmin tehneet kotioluita Jyrin kanssa, Kortelainen kertoo.

Kortelaisen kotipanimon nimi JP Brewing näkyykin Fairytale of Myyr Yorkin etiketissä yhdessä Humalove Brewing -kiertolaispanimon kanssa, jossa Peltosalo tekee tuotekehitystä.

Lujanen ja Peltosalo asuvat Myyrmäessä ja Kortelainen Varistossa eli Myyrmäen suuralueella hänkin. Kaikkien kotipaikkarakkaus on vahvaa ja pitkäaikaista. Nyt se on kypsynyt myös olueksi, jota pääsevät maistelemaan muutkin kuin kotiväki ja ystävät.

– Fairytale of Myyr York on rakkaudentunnustus Myyrmäelle, Peltosalo myöntää.

Siihen viittaa myös pullon etiketti rakkauslukkoineen.

Ensimmäinen noin 500 litran erä on valmis ja sitätulee myyntiin alueen ravintoloihin sekä K-kauppoihin.

Myyrmäen nimikko-oluen virallinen julkaisutilaisuus pidetään ensi lauantaina Wanda's-ravintolassa kello 17 alkaen. Silloin Fairytale of Myyr Yorkia saa hanasta ja myöhemmin pulloissa.

Kortelainen, Peltosalo ja Lujanen eivät mene asioiden edelle, vaan sanovat, että katsotaan miten lager menee kaupaksi. Menekki ratkaisee, pannaanko olutta lisää, vai jääkö se yhden oluttankin erikoisuudeksi.