Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Puistoruokailun aloittaminen Vantaalla on tärkeää

Itse pidän tärkeänä sitä, että toiminta saadaan viimeinkin käynnistettyä Vantaalla, kirjoittaja toteaa.

Vantaalainen asukasaktiivi Anneli Virtanen on tehnyt oikaisuvaatimuksen siitä, että lasten maksuton puistoruokailu ei ulottunut tällä kertaa Ilolan alueelle (HS 17.1.). Hän kertoo artikkelissa, kuinka alueella ei ole mitään lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa, ei nuorisotaloa, eikä mitään muutakaan paikkaa, jossa nuoriso voisi kohdata.

Ymmärrän ärtymyksen. Puistoruokailun yksi tärkeimmistä tavoitteista on se, että se toimisi lasten ja lapsiperheiden kohtaamispaikkana. Tutustutaan muihin ja saadaan uusia kavereita, vietetään aikaa yhdessä.

Puistoruokailun kohdealueiksi on valittu Mikkola, Havukoski, Hakunila, Länsimäki ja Martinlaakso. Valintaperusteena on ollut muun muassa näiden alueiden heikompi työttömyysaste ja pienituloisten suhteellinen osuus.

Virtanen vetoaa siihen, että heikko-osaisuutta on muillakin alueilla. Mikään ei estä sitä, että näille kohdealueille tullaan syömään myös niiden lähialueilta.

Lue myös: Vantaalle halutaan maksuton puistolounas–  Viimeisin kokeilu meni pieleen, "asiakaskuntaa ei riittänyt"

Itse pidän tärkeänä sitä, että toiminta saadaan viimeinkin käynnistettyä Vantaalla. Useiden poliitikkojen äänellä on todettu, että puistoruokailu laajennetaan tulevina vuosina myös muille alueille. Luotan siihen, että näin myös tapahtuu.

Eri juttu on se, miksi Ilolan alueella lasten ja nuorten toimintapakat ovat noin heikot. Siihen on puututtava heti. Aloitetaan vaikka luistelupaikasta, se on helppo toteuttaa ja on myöskin erinomainen matalankynnyksen kohtaamispaikka.

Anu Hämäläinen

Kivistö