Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veikkaus lopettaa 50 vuotta vanhan perinteen – 400 työntekijää saa potkut

Veikkaus aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on 1 300 henkilöä. Veikkauksen henkilöstömäärä on noin 2 000. Arvioitu henkilöstövähennys on noin 400 henkilöä.

Irtisanomiset liittyvät Veikkauksen suunnitelmiin lopettaa pelipöytätoiminta ravintoloissa. Pelipöytiä Veikkauksella on tällä hetkellä 187. Ensimmäinen pelipöytä tuli ravintolaan Suomessa 50 vuotta sitten.

Noin puolet yhteistoimintaneuvottelujen piiriin kuuluvasta henkilöstöstä työskentelee pääkaupunkiseudulla ja loput muualla Suomessa. Irtisanottavista suurin osa on osa-aikaisia.

Pelipöytätoiminnan lakkauttamisen lisäksi myös muun muassa asiamiesmyynti- ja ketjuyhteistyötä suunnitellaan uudelleenorganisoitavaksi. Uudistuksilla tavoitellaan toiminnan tehostamista.

– Huolehdimme Veikkauksen tulevaisuudesta kiristyvässä digitaalisessa kilpailutilanteessa, sanoo toimitusjohtaja Olli Sarekoski yhtiön tiedotteessa.