Iivo Niskanen kehuu kansan huolenpitoa – "Lenkeillä ehdotetaan tyrniä, mustaherukkaa ja villapaitaa"

Tammikuussa 2019 Suomen cupissa hiihti myös Iivo Niskanen. Arkisto/Tiina Örn

Tiina Örn

Luottavaisen oloinen huippuhiihtäjä Iivo Niskanen vastaili kysymyksiin keskiviikkoiltana ennen Suomen Cupin osakilpailun miesten 3 x 7,5 kilometrin viestiä.

Niskanen sai Hakunilassa vastattavakseen myös kysymyksen siitä, onko puhe torstaina 17. tammikuuta pidettävää Vuoden urheilija -juhlaa varten mietitty valmiiksi. Niskanen totesi lungisti, että hän varmaan joka tapauksessa puhuisi vain mitä sylki suuhun tuo ja että jännitetään Vuoden urheilijan valintaa vasta torstaina.

Niskanen ja naisten viestissä hiihtänyt Krista Pärmäkoski saivat paljon huomioita. Miten kansainvälisesti menestyvä hiihtäjämestari kokee sen, että esimerkiksi Suomen Cupin kilpailuissa huomio keskittyy häneen? Jäävätkö nuoret hiihtäjät huippujen varjoon?

– Kyllähän media huomioi myös nuoret lupaukset, vastasi Niskanen Vantaan Sanomille. Hänen mielestään on tärkeää tarjota nuorille mahdollisuuksia olla samalla viivalla maajoukkueurheilijoiden kanssa ja haastaa heidät.

Niskanen pohti hymyillen, ettei Suomen Cupin Hakunilan viestin voittajajoukkuettakaan voi tietää ennen kisaa.

– Jos (Ristomatti) Hakola tulee kovaa, niin varmasti voi mennä ohi.

Ja niinhän siinä kävi. Jämin Jänne -joukkueen ankkurina hiihtänyt Hakola ylitti maaliviivan ennen Puijon Hiihtoseuran ankkurina hiihtänyttä Niskasta.

Niskanen antoi Hakunilassa kiitosta koko kansalle. Hän paljasti saavansa lenkeilläkin vinkkejä siitä, miten pitää kuntoa ja terveyttä yllä – kokonaisvaltaisesti.

– Minulle suositellaan mustaherukkaa ja tyrniä ja mehuja ja villapaidan pitämistä. Ihmiset haluavat, että me hiihtäjät pärjäämme. Ja kyllähän kaikissa asioissa voi aina petrata.

Suomen Cup Vantaan tulokset löydät täältä

Aiheeseen liittyvää

  1. Huippujuoksija yllätti hiihtämällä Suomen Cupin viestissä Hakunilassa
    16.1.2019 22:00

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut