24 tunnin aikana tumpsahtaa jopa 20 senttiä lunta – katso tästä, miten syvässä hangessa rämmit aamulla, kun lähdet töihin tai kouluun

Torstaina tulee varautua huonoon ajokeliin. Kuvituskuva. Arkisto/Paivi Tuovinen

toimitus

Myöhään keskiviikkoiltana alkava lumisade hankaloittaa tieliikennettä koko torstaipäivän ajan, kerrotaan Ilmatieteenlaitokselta. Uudellamaalla lumipyry lienee kuluvan talven tähänastisista myräköistä pahin.

– Lunta tulee aika kovalla intensiteetillä eli paljon lyhyen ajan sisällä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto.

Karuston mukaanlumisade alkaa tänään keskiviikkona läntisellä Uudeltamaalla ehkä noin kello 21 aikoihin ja leviää yön aikana koko Uudenmaan alueelle. Aamukahdeksaan mennessä lunta on kertynyt pääkaupunkiseudulla todennäköisesti noin 10 senttiä ja torstaipäivän aikana sitä on tulossa toinen mokoma lisää.

Lumisade on Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa paikoin sakeaa ja se haittaa liikennettä. Rannikon seudulla lumi voi muuttua päivän mittaan vetisemmäksi. Päiväna aikana on odotettavissa myös tuulenpuuskia, mikä voi aiheuttaa kovia lumituiskuja ja huonontaa ajokeliä entisestään.

LUE MYÖS:Muistathan tämän tuiskussa, hyvä mies! Liian iso kola voi olla riskillekin riski

Sade leviää vähitellen sisämaahan ja yltää Keski-Suomeen aamuun mennessä. Samalla myös Tampere saa reilusti uutta lunta.

–Itäisellä Uudellamaalla lumisade alkaa länttä myöhemmin ja siellä lumikertymä on aamuun mennessä muuta Uuttamaata pienempi, mutta kyllä sinnekin yli 5 senttiä lunta ehtinee yön aikana tulla. Vastaavasti siellä pyry kestää pitempään. Muualla Uudenmaan alueella lumisade alkaa väistyä torstai-illan aikana, Karusto kertoo.

Uudellamaalla on tänään keskiviikkona pakkaspäivä, noin -6 – -8, mutta huomenna sää lauhtuu ja lämpötila saattaa nousta nollan tienoille. Iltaa kohti alkaa pakastua, ja lämpötila laskee taas 5–7 pakkasasteeseen.

Keskiviikkoiltana voimakas matalapaine saapuu Suomeen lännestä. Lumipyry ja voimakas tuuli aiheuttavat haittaa varsinkin torstaiaamun liikenteelle. Lunta tulee torstaiaamuun mennessä lounaaseen jo laajalti yli 10 cm. Kuvassa 12 tunnin lumikertymä aamuun mennessä. #lumi#pyryttääpic.twitter.com/6HpRTQN3qG — Ilmatieteen laitos (@meteorologit) 15. tammikuuta 2019

Aiheeseen liittyvää

  1. Katso video: 6 auton ketjukolari ruuhkautti Turunväylän aamulla – poliisilta tärkeä muistutus Uudellemaalle 16.1.2019 12:09
  2. Vuosi vaihtuu hurjassa säässä – Meteorologi: "Puolenyön voi tiivistää sanoihin tuuli ja lumipyry" 31.12.2018 10:49
  3. Jouluaaton sää on talvinen ja kirpakka – Ajokeli huononee joulupäivänä 24.12.2018 8:54

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut